Μήνυμα για προστασία των συνόρων και της ανθρωπιάς

Την προσφορά των ενόπλων δυνάμεων στην προστασία των συνόρων της χώρας, αλλά και το μήνυμα ανθρωπιάς που στέλνουν με την στάση και την δραστηριότητά τους στο προσφυγικό, εξήρε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στη Χίο, μιλώντας στο πλήρωμα του ναρκοθηρευτικού σκάφους του Π.Ν. «Ευρώπη».

Ο κ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, έφτασε το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιουλίου 2017, στη Χίο και στο αεροδρόμιο συναντήθηκε με τα πληρώματα του ελικοπτέρου super puma, που έχει την βάση του στο αεροδρόμιο Χίου.

Το απόγευμα επισκέφθηκε την έδρα της 96 ΑΔΤΕ, όπου και ενημερώθηκε από το επιτελείο της για την ετοιμότητά της και στη συνέχεια στο λιμάνι της Χίου επισκέφθηκε το «Ευρώπη», καθώς και την πυραυλάκατο «Σημαιοφόρος Τζιμιτζόπουλος» και το πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού σώματος 090 «Γαύδος», ενώ το βράδυ επισκέφθηκε το φυλάκιο της Αγίας Ελένης.

Το πρωί της Τετάρτης, 19 Ιουλίου 2017, ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει για την Παναγιά Οινουσσών και από εκεί θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Λήμνο.

paulopoulos_limani 2