Μηταράκης και Κανταράκη υπονομεύουν το νοσοκομείο Χίου

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Για να κάνει το… κομμάτι του ότι και καλά δίνει λύσεις ως ο απόλυτος άρχοντας της Χίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης υποσχέθηκε πριν 10 ημέρες στους συνταξιούχους ναυτικούς ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά τους για την παρουσία γιατρού στον Οίκο Ναύτου, προκειμένου να κάνει συνταγογραφήσεις.

Και, πράγματι, δέκα μέρες μετά φαίνεται ότι τήρησε την υπόσχεσή του, δίνοντας εντολή στην διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη να μετακινεί δύο φορές την εβδομάδα γιατρούς του νοσοκομείου στον Οίκο Ναύτου για τον προαναφερθέντα σκοπό.

Από αυτούς που… περισσεύουν από το νοσοκομείο Χίου, το προσωπικό του οποίου τα τελευταία χρόνια έχει αποδεκατισθεί και μεσούσης της πανδημίας όλοι και όλων των κλάδων και ειδικοτήτων δίνουν καθημερινά την μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, παράλληλα με τα καθήκοντά τους για τους άλλους ασθενείς του νομού Χίου.

Θα μπορούσε να πει όχι στον υπουργό η διοικήτρια, θα ρωτήσει κάποιος καλόπιστος. Φυσικά και όχι, επειδή είναι απολύτως εξαρτημένη από τον κ. Μηταράκη, που της ανανέωσε την θητεία και κάνει ό,τι εκείνος «διατάξει». Σε σημείο, μάλιστα, που στον χώρο του νοσοκομείου και όχι μόνον έχει δοθεί ο τίτλος του υπερδιοικητή στον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

Αντί, λοιπόν, ο κ. Μηταράκης (για την κα Κανταράκη τι άλλο να πούμε, εντολές εκτελεί) να ενεργήσει και να πιέσει αρμοδίως για την πρόσληψη ενός γιατρού στον Οίκο Ναύτου, έστω και με παράλληλα απασχόληση σε άλλη δομή υγείας του νησιού, βρήκε την εύκολη λύση να πάρει γιατρό από την… δεξαμενή του νοσοκομείου Χίου.

Βλέπετε, λεφτά υπάρχουν μόνον για συνοριοφύλακες, για ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις ημετέρων, φίλων και πάει λέγοντας, αλλά όχι για το δημόσιο σύστημα υγείας, από το οποίο η κυβέρνηση συνολικά έχει μείζονες απαιτήσεις, αλλά με τις ελάχιστες παροχές.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια