Μηταράκης κατά κυβέρνησης για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων

«Κανένα άνεμο αισιοδοξίας δεν φέρνουν οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών για την πραγματοποίηση μιας σειράς επενδύσεων που μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά για την ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας. Οι φάκελοι για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων είναι κολλημένοι στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και ουσιαστικά τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια «σκουριάζουν» από την ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης», αναφέρει ο βουλευτής Χίου της ΝΔ κ. Νότης Μηταράκης.

Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου, «παρά το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί 16 αιτήσεις για την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε ολόκληρη στην ελληνική επικράτεια, έχει εγκριθεί μόνο μία στην Κέρκυρα και αυτή από τον Δεκέμβριο του 2014! Έκτοτε δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος! Και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παρουσιάζει μηδενικό έργο. Από τις απαντήσεις του αρμόδιου υπουργείου είναι σαφές ότι η πολιτική ηγεσία του δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών, δεν παρακολουθεί την εξέλιξη τους, συμβιβάζεται με τις ατέρμονες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που υπονομεύουν την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ενώ και η διαβεβαίωση που δίνει για την εκπόνηση ενός νέου νομικού πλαισίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση», τονίζει.

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το Ν. 4146/2013 που εισηγήθηκε ο ίδιος, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια