Μόνιμο μειωμένο ΦΠΑ ζητά το Εργατικό Κέντρο Χίου

Την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Χίο και μάλιστα με μόνιμο χαρακτήρα χωρίς να υπάρχει σύνδεσή του με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα έχοντας παρατάσεις εξαμήνου, ζητά το Εργατικό Κέντρο Χίου, με επιστολή του στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς..

«Το ειδικό φορολογικό καθεστώς στο νησί μας έχει θεσμοθετηθεί προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αρνητικοί παράγοντες της νησιωτικότητάς μας και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης, μεταφοράς και δραστηριοποίησης που αντιμετωπίζουμε», τονίζει στην επιστολή και προσθέτει:

«Ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή που όλοι μας βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη μόνιμης διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. Προτείνουμε δε, να εφαρμοστεί μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που τόσο έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο νησί μας δε μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια συνήθης ευνοϊκή ή χαριστική ρύθμιση. Είναι ένα ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στις ιδιαιτερότητες που έχει το νησί μας και ο νησιωτικός χώρος γενικότερα».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια