
Άρση των μονομερών ενεργειών σε βάρος των συνταξιούχων ναυτικών, ζητεί η ΛΑΣ
Μονομερείς ενέργειες σε βάρος των συνταξιούχων ναυτικών, οι οποίοι δυσκολεύονται να κινηθούν στον χώρο που τους έχει παραχωρηθεί για τις συναντήσεις τους – το οίκημα που στέγαζε την παλιά Ηλεκτρική, στην περιοχή Τρεις Μύλοι – καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει – μεταξύ άλλων – τα ακόλουθα:
«Είναι, ίσως, γνωστές και οι τριβές που έχουν προκύψει μεταξύ των συνταξιούχων και του ενοικιαστή του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος παρά την απόφαση του Δ.Σ. με αριθμό 622/2014 για συνεννόηση πριν από κάθε ενέργεια με τους φιλοξενούμενους, στην οποία τονίζεται ότι «αποδέχεται τον ορισμό των Αναστασίου Λεμάνη, Ηλία Παπαζή και Παντελή Ρούσου για επικοινωνία και συνεννόηση για τυχόν θέματα που θα προκύψουν», προέβη σε μια σειρά αυθαιρεσίες.
Πέρα από κάθε λογική έστησε έναν τοίχο στην κατεύθυνση της β’ εξόδου, αποκαθήλωσε σκαλοπάτια και άφησε έναν διάδρομο από τη β΄ έξοδο, μόλις 80 πόντων, λες και οι άνθρωποι αυτοί που οι πιο πολλοί είναι ναυτικοί είναι αναγκασμένοι ακόμα μέχρι σήμερα να θυμούνται τους διαδρόμους των πλοίων που ταξίδευαν!».
Η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει, τέλος, ότι «δια του επικεφαλής της, με βάση τα παραπάνω, αλλά και μετά από τη συζήτηση με τον αντιδήμαρχο κ. Καραμανή, κατέθεσε αναφορά προς τον κ. δήμαρχο με την οποία ζητά να επιληφθούν του ζητήματος, ώστε και να πάψει η λογική του εκμισθωτή «ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα». Και ο εκμισθωτής να στήσει την επιχείρησή του, αλλά χωρίς προκλήσεις που δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι απαιτείται η άρση των μονομερών ενεργειών και η αποκατάσταση του χώρου».