Μορχέλες (αμανίτες) στο τηγάνι του φτωχού

Τα μανιτάρια μορχέλες ή αλλιώς καλογεράκια και αμανίτες όπως τα λέμε στα χωριά βρίσκονται κρυμμένα  στους αγρούς. Σε πραγματικό κυνήγι θησαυρού επιδίδονται οι γνώστες της διατροφικής τους αξίας και γεύσης τους διαθέτοντας ατέλειωτες ώρες στην αναζήτηση τους.

Τα μανιτάρια αποτελούν ένα πολύ καλό πιάτο για μεσημέρι ή βράδυ και μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους. Διαλέξαμε τον πιο… λιτό εξού και το όνομα του.

Υλικά

μια χούφτα μορχέλες

μισό κρεμμύδι

λάδι

αλάτι, πιπέρι

κρασί

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μορχέλες και κόβουμε τις μικρές στη μέση και τις μεγάλες σε τέταρτα.

Σε τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μόλις γυαλίσει ρίχνουμε και τις μορχέλες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγομαγειρευτούν με τα υγρά τους. Όταν αρχίζουν να στεγνώνουν ανεβάζουμε τη φωτιά και σβήνουμε με κρασί.

Αλατίζουμε και τις κρατάμε στη φωτιά έως ότου πιουν το κρασάκι. Αν έχουμε λίγο βούτυρο το προσθέτουμε στο τέλος και ολοκληρώνουμε στο τηγάνι έως ότου πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε σε ζεστό ψωμί και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άγρια ρόκα.

 

 

Σχόλια