Μοσχαράκι κοκκινιστό
Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που μπορεί να συνδυαστεί εξίσου καλά με πατάτες, ρύζι, μακαρόνια ή και κριθαράκι
Υλικά
Για το μοσχάρι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 kg. μοσχαρίσιο κρέας από την ελιά, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 250 γρ. κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 300 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρό καρέ
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 500 γρ. ντομάτες ολόκληρες από κονσέρβα
- 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
- 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- ζάχαρη, αν χρειάζεται
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τo κρέας από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι, απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Το κρατάμε σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε τα καρότα. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα καρότα, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον ζωμό και το θυμάρι, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.
Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για 2 περίπου ώρες.
Παρότι θέλουμε να υπάρχει σάλτσα στο μοσχάρι, δεν θέλουμε πολλά υγρά. Αν λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι ώστε να εξατμιστούν. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε πάλι, αν χρειάζεται.
ΦΩΤΟ: parapolitika.gr