Μοσχομύρισε μαστίχα το Χαϊδάρι

Πιστός στην παράδοση, στα ήθη και στα έθιμα της Χίου ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ”, πρωτοστάτησε για άλλη μια  φορά διοργανώνοντας  την πιο μυρωδάτη εκδήλωση του καλοκαριού “ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ”.

Η Εκδήλωση «ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ», τα είχε όλα.!Παραδοσιακούς χορούς από το υπέροχο χορευτικό του Συλλόγου,χιουμοριστικό δρώμενο, πολυαγαπημένους σε όλους τους Χιώτες μουσικούς, βιντεοπαρουσίαση,νησιώτικο γλέντι και τραγούδια και Χιώτικα κεράσματα κυριαρχούσαν στο χώρο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη- Παπαμακαρίου, καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό, με άπειρα ευχαριστώ  στο ΔΣ και σε όσους βοήθησαν παντοιοτρόπως στην επίτευξη της εκδήλωσης και μίλησε για τη σχέση της Χίου και του Πυργίου με το μοναδικό και ευλογημένο προϊόν της μαστίχας, την ΕΜΧ, την MEDITERRA, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ και το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ.

Ο Δήμαρχος του Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, εξήρε την πλούσια δραστηριότητα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ , συνεχάρη την πρόεδρο και το ΔΣ για την άψογη διοργάνωση της  ξεχωριστής  εκδήλωσης που προωθεί τη μαστίχα, προϊόν- πρεσβευτή της Χίου και τους προέτρεψε να συνεχίσουν ..να προσφέρουν πολιτισμό και να είναι πάντα έτσι δεμένοι μεταξύ τους οι Πυργούσοι. Ο ίδιος επισκέφθηκε τη Χίο και το Πυργί και  απεκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις!Ο  χαρισματικός Χιώτης ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς μίλησε για τον “πολιτισμό της μαστίχας”.

Μέλη του ΔΣ  και της χορευτικής ομάδας ,παρουσίασαν υπό την καθοδήγηση του  ηθοποιού Γιάννη Τσική, χιουμοριστικό δρώμενο (Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, Ισίδωρος Χαλλούς, Ειρήνη Γεωργιάδη, Ισίδωρος Θεοτοκάς, Μαρία Λυμπουσάκη, Ρούλα Γιαννακή – Μεργέ, Ηλίας Καρδερίνης)  σε σενάριο του Πυργούση Γιάννη Κλεισσά, με Πυργούσικη ντοπιολαλιά προκαλώντας ευθυμία και άφθονο γέλιο  και καταχειροκροτήθηκαν από τους πάντες.

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και αποθεώθηκε κατά την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών με αποκορύφωμα τον  Διπλό Πυργίου  (τραγούδησε η Μαρία Λυμπουσάκη) και τον  Πυργούσικο.

Ο Νικόλας Καραολάνης στο βιολί-φωνή, ο Δημήτρης Ράπτης στο λαούτο-φωνή  και ο Δημήτρης Βασιλειάδης   στα κρουστά, πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση και ανέβασαν το κέφι στο Ζενίθ παίζοντας παραδοσιακά Χιώτικα τραγούδια, με τον κόσμο να χορεύει ως πολύ αργά. Το “τραγούδι του σκίνου” από τον Νικόλα Καραολάνη…συγκίνησε όμορφα τους παρευρισκόμενους…