Μουσική διαδραστική παράσταση για μαθητές από τη Μούσα Ελληνική

Μουσική Διαδραστική Παράσταση, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, βασισμένη σε ιδέα της Ελευθερίας Λυκοπάντη.

Την παράσταση θα παρακολουθήσουν 11 σχολεία, περί τους 800 μαθητές,  και θα επαναληφθεί δύο φορές, 10:00-11:15 και  11:45-13:00.

Η κάθε παράσταση θα έχει δύο μέρη.

Στο πρώτο θα παρουσιαστούν τα μουσικά όργανα της κλασικής ορχήστρας και θα παιχτεί “Το καρναβάλι των ζώων» του Καμίλ Σαιν-Σανς.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο παραμύθι της Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη “Η παρέλαση των παιχνιδιών”, που εστιάζει στα θέματα         Αναπηρία- Διαφορετικότητα- Αποδοχή- Συμπερίληψη- Δύναμη της αγκαλιάς.

Επί σκηνής θα συμπράξουν Σύνολο Συμφωνικής Ορχήστρας, Παιδική Χορωδία και αφηγήτρια. Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα τραγουδήσουν μαζί με τους μουσικούς.

Η παιδαγωγική διάσταση της εκδήλωσης εξασφαλίζεται με την εμπλοκή των παιδιών στα δρώμενα.

Η παράσταση θα συνοδεύεται με προβολή οπτικού υλικού, που ευγενικά έχει παραχωρήσει το Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη. Το βίντεο με εικόνες από το βιβλίο της Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη επιμελήθηκαν  η Νεονίλλη Δρομιάδη και ο Θοδωρής Ζούρας.

Μουσική, τραγούδια, παιχνίδια και σκηνοθεσία: Άννα Δανιηλίδη.

Σύνολο Συμφωνικής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Χίου σε διδασκαλία και  διεύθυνση της μαέστρου Φαίδρας Γιαννέλου

Παιδική Χορωδία Χίος Λύρικα υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αγγέλας Τσιμπιρλού

Ανάγνωση: Καλλιόπη Λιαδή

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ

Οργάνωση: ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ