Μουσική στην εστίαση από αυτό το Σάββατο εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Μουσική σε καφέ και μπαρ από αυτό το Σαββατοκύριακο, ταυτόχρονα με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της διασκέδασης και της εστίασης έως και τη 1.30 το πρωί, εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Επίσης από την 1 Ιουλίου 2021, καταργείται τελείως η απαγόρευση κυκλοφορίας, ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα και οι γάμοι θα γίνονται με προσκεκλημένους στα 300 άτομα ενώ αφήνεται ανοιχτό παράθυρο και για τα πανηγύρια σε συνάρτηση με το επίπεδο των εμβολιασμών.

Στις σχετικές ανακοινώσεις θα προχωρήσουν το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00 ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής κατά περίπτωση προτείνονται τα εξής:

Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας

Από την 1η Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να ανοίξουν επίσης και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Καλεσμένοι σε γάμους

Οι καλεσμένοι θα αυξηθούν από 100 που είναι μέχρι σήμερα σε 300, ενώ σταδιακά θα γίνουν ακόμα περισσότεροι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ωστόσο, ο αριθμός θα είναι πάντα συγκεκριμένος, ποτέ ανεξέλεγκτος.

Πανηγύρια

Τα πανηγύρια θα επιτραπούν όταν θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού στην περιφέρεια.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου – ΟΠΑΠ

Ενόψει του Euro να επιτρέπεται επίσης στα καταστήματα OΠAΠ ένα άτομο ανα τραπέζι με τηρούμενες φυσικά τις αποστάσεις μεταξύ τους οπως ακριβώς ισχύει και στην εστίαση.