Μουτζούρης και Βρουλής «αδειάζουν» Μηταράκη για το φράγμα Κόρης Γεφύρι

Τον προπήρε η χαρά και η επιδίωξη τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ.  Νότη Μηταράκη, να καλοπιάσει τους Χιώτες με την ανακοίνωση ότι το στοιχειωμένο έργο του φράγματος Κόρης Γεφύρι θα προχωρήσει και προέτρεξε των αποτελεσμάτων της συνάντησης που θα είχαν το μεσημέρι της Τρίτης 23 Νοεμβρίου 2021, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δηλώνοντας το πρωί στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Τζούμα και της Ειρήνης Αναγνώστου, ότι το καλοκαίρι του 2023 το φράγμα  θα έχει γεμίσει!

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, όμως, “πνίγηκε” στο νερό του φράγματος η αισιοδοξία του υπουργού, αφού περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης Χίου κ.κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης και Παντελής Βρουλής, αντίστοιχα, δήλωναν περισσότερο προβληματισμένοι από την συνάντησην στην οποία παρεμπιπτόντως δεν παρέστη ο κ. Μηταράκης, παρά αισιόδοξοι.

Η συνάντηση είχε κανονιστεί με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σπύρο Λιβανό, αλλά λόγω ασθενείας (κορονοϊός) η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας και με τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, παρουσία των κ.κ. Μουτζούρη και Βρουλή.

Ενώ οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί κι αναμένονταν να ξεκινήσουν οι εργασίες σε δυο μήνες, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Γκατζέτας ζητά επιπλέον μελέτη για την στατικότητα του φράγματος. Να σημειωθεί ότι ήδη έχει ζητηθεί να κατασκευαστεί καινούργιος μανδύας για ενίσχυση των τριών παραλληλογράμμων που έχουν φθορές στο φράγμα, αλλά για τα συγκεκριμένα σημεία ο καθηγητής ζήτησέ επιπλέον διερευνήσεις.

«Μια τρύπα στο νερό» ήταν η επωδός μέλους της χιώτικης αντιπροσωπείας για την συνάντηση, αφού κανείς δεν διασφαλίζει ότι οι νέες έρευνες δεν θα εμφανίσουν νέα εμπόδια για το έργο.

Από την άλλη, το υπουργείο δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει με 1.500.000 ευρώ την κατασκευή καινούργιου μανδύα στα συγκεκριμένα προβληματικά σημεία και για τα συνοδά έργα.

«Το υπουργείο δεσμεύθηκε για την χρηματοδότηση κι αυτό ήταν θετικό. Το ζήτημα, όμως, και η ανησυχία μας είναι πότε θα τελειώσει το έργο. Με νέες μελέτες θα έχουμε νέες καθυστερήσεις και απορούμε γιατί δεν μας είχαν ανακοινωθεί αυτά όλα τον προηγούμενο Σεπτέμβρη που υποτίθεται ολοκληρώθηκαν οι μελέτες. Αυτά όλα μας προβληματίζουν», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Βρουλής.

Μας έμειναν, πάντως, τα πρωινά πανηγύρια του υπουργού…

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια