Μπαίνει μπρος το Βούρειο αθλητικό κέντρο στα Λιβάδια Χίου (βίντεο & φωτό)

Σε 18 μήνες και με κόστος λίγο πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ – αν όλα κυλήσουν ομαλά – οι κάτοικοι των Λιβαδίων Χίου, καθώς και των περιοχών από το νοσοκομείο μέχρι τον Βροντάδο, θα έχουν στην διάθεσή τους ένα σύγχρονο κέντρο ψυχαγωγίας και αθλητισμού, που εκτείνεται σε έκταση πέντε στρεμμάτων.

Πρόκειται για το Βούρειο αθλητικό κέντρο, κατά τα πρότυπα του κέντρου της Φάρκαινας, στην πόλη της Χίου, το οποίο ξεκίνησε ως εξαγγελία και δέσμευση το 2018 από τον πρώην δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού, αλλά χρειάστηκαν να περάσουν πέντε και πλέον χρόνια (και να μπούμε σε προεκλογική περίοδο), για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Τον χώρο επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023, ο δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, επικεφαλής κλιμακίου του δήμου Χίου και της δημοτικής αρχής και σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Κώστας Μπουλάς το νέο κέντρο θα διαθέτει: γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο 5Χ5, παιδικές χαρές κ.λπ.

Η έκταση έχει μισθωθεί από το Βούρειο κληροδότημα στον δήμο Χίου και ο εκπρόσωπός του κ. Λουκάς Αμπελιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί πλέον το κέντρο έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα, χαρακτηρίζοντας ευλογημένη την σημερινή ημέρα.

Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία Ζεννιώδης – Πικούνης Α.Ε., με το συμβατικό τίμημα να ανέρχεται σε περίπου 520.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου 18 μήνες.