Μπαλόνια, κόλυβα, τούρτα και αγωγές από τους επαγγελματίες της οδού Ψυχάρη

Έχει βγει η… ψυχή των επαγγελματιών της οδού Ψυχάρη ένα χρόνο τώρα περιμένοντας την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου στην γειτονιά τους, ένα έργο το οποίο παραδέρνει ανάμεσα σε δήμο και αρχαιολογία κι έχει μείνει σχεδόν στάσιμο ένα χρόνο τώρα.

Με την ολοκλήρωση ενός χρόνου και σε μια προσπάθεια να πιέσουν τους υπεύθυνους για την εξεύρεση λύσης σε ένα ζήτημα που απειλεί τη βιωσιμότητα τους, αφού ένα χρόνο τώρα η οδός είναι απροσπέλαστη στους καταναλωτές και η κίνηση στα καταστήματα τους έχει πέσει στο μηδέν, το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2022 στην οδό Ψυχάρη γιορτάστηκαν γενέθλια και μνημόσυνο μαζί.

Με μια ευρηματική και πρωτότυπη κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20 καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο δρόμο και πλήττονται οικονομικά από τη στασιμότητα του έργου, ζήτησαν από τους αρμόδιους να δωθεί λύση στο πρόβλημα τους.

Με μαύρα μπαλόνια, σε ένδειξη πένθους, με μια γενέθλια τούρτα στην οποία απεικονίζονταν η ταφόπλακα που έχει πέσει στην οικονομική τους δραστηριότητα αλλά και με κόλυβα για το ετήσιο μνημόσυνο του έργου, οι επαγγελματίες παρουσίασαν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Ξενάκης δέχθηκε τα πυρά και την κριτική τους αλλά έριξε το μπαλάκι των ευθυνών κατά τον συνήθη τρόπο στην αρχαιολογία και στην κ.  Όλγα Βάσση την οποία μόλις πριν λίγο διάστημα βράβευσε ο δήμαρχος για την αγαστή συνεργασία που έχουν.

“Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Έχω μαλώσει και δεν μιλώ με την κ. Βάσση”, έλεγε χαρακτηριστικά παροτρύνοντας τους επαγγελματίες να πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία τους έξω από την αρχαιολογία γιατί αυτή είναι η μόνη υπεύθυνη.

Οι επαγγελματίες ζήτησαν να αποζημιωθούν για διαφυγόντα κέρδη από μια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί χωρίς την δική τους υπαιτιότητα ενώ παράλληλα ζητούν την απαλλαγή τους από τα ανταποδοτικά τέλη για όλο αυτό το διάστημα, με τον αντιδήμαρχο να υποστηρίζει ότι κανένα από τα δυο επιχειρήματα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

Στο πλευρό των καταστηματαρχών ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου που ήδη μέσω της προέδρου του κ. Βικτωρίας Αμπαζή εδώ και μήνες έχει καταθέσει εγγράφως τη διαμαρτυρία του σε αρχαιολογία και δήμο Χίου ζητώντας επίσπευση των εργασιών και το Επιμελητήριο με τον πρόεδρο του κ. Παντελή Λεγάτο να χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κατάσταση σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν αγωγές ώστε οι επαγγελματίες να αποζημιωθούν.

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια