Μπήκε καλά ο χρόνος από νερά, αλλά χρειαζόμαστε πολλά ακόμα

3

Οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις του Ιανουαρίου 2017 συνέβαλαν σημαντικά στην αλλαγή της εικόνας των βροχομετρικών στοιχείων της Χίου, πλην – όμως – τα δεδομένα της περιόδου από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και αρχίζει το υδρολογικό έτος, δεν είναι τόσο αισιόδοξα, ώστε μετά βεβαιότητος να πούμε ότι «καθαρίσαμε».

Ουσιαστικά, έως το τέλος του προηγούμενου έτους εκινούντο στα επίπεδα του εξαιρετικά φτωχού προηγούμενου υδρολογικού έτους, αλλά έγινε κάποια σημαντική αλλαγή με τις τελευταίες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Και πλέον όλες οι ελπίδες για την ριζική ανατροπή της κατάστασης εναποτίθενται τόσο στην τρέχουσα καιρική κατάσταση, όσο και κυρίως στο τι θα γίνει το προσεχές διάστημα με χιόνια και βροχές, προκειμένου να αυξηθούν τα υδατικά αποθέματα του νησιού, τα οποία βρίσκονται στα κατώτατα δυνατά επίπεδα.

Το ύψος της βροχής και το σύνολο των βροχομετρικών στοιχείων από τους σταθμούς της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Χίου παρουσιάζονται στους πίνακες που ακολουθούν:

vroxes1 vroxes2 vroxes3

Σχόλια