Μπουρμπουλήθρες και θεωρίες συνωμοσίας στο Σαραπιό

Ούτε σήμερα Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, τελεσφόρησε η επιχείρηση της ΔΕΥΑΧ για την απόφραξη του αγωγού της κάτω υπερχείλισης Φ800 στο φράγμα του Σαραπιού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεργείων και την επί αρκετές ώρες χρήση της καλύτερης αντλίας που είχαν στην διάθεσή τους.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας, όλες οι προσπάθειες είχαν εστιασθεί στην απόφραξη του αγωγού με πίεση από την έξοδό του, κάτω από το φράγμα προς την λεκάνη, ώστε να απομακρυνθούν ό,τι ενδεχομένως φερτά υλικά τον είχαν αποφράξει.

Ωστόσο, δύο και πλέον ώρες εργασίας και προσπαθειών το μόνο που απέδωσαν ήταν… μπουρμπουλήθρες, περίπου στο κέντρο του φράγματος, σημάδι ή ότι είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των φερτών υλικών ή ότι κάτι άλλο συμβαίνει στην είσοδο του αγωγού.

Προς τούτο, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν μετ΄ επιτάσεως φήμες ότι η είσοδος του αγωγού Φ800 είναι σκεπασμένη με… λαμαρίνα, την οποία – βεβαίως – ουδείς έχει δει και επίσης ουδείς γνωρίζει κάποιον άλλον που να ξέρει περισσότερα.

Κι άλλες αντλίες στην επιχείρηση εκκένωσης

Μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη η ΔΕΥΑΧ, όπως ανέφερε στον astraparis.gr ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης κ. Πέτρος Καλογεράκης, ετοιμάζεται να ρίξει και τρίτη αντλία στο φράγμα, προκειμένου να επιταχυνθεί η παροχέτευση του νερού πριν έρθουν οι νέες βροχές, που έχουν προαναγγελθεί για την Τετάρτη και Πέμπτη.

Επίσης, φαίνεται – τελικά – ότι στην επιχείρηση θα μπει και ιδιώτης με άλλες δύο αντλίες, ενδεχομένως από σήμερα, το βράδυ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τις έβαζε σε λειτουργία νωρίτερα, αλλά η γεννήτρια που έχει στην διάθεσή της η ΔΕΥΑΧ δεν επαρκεί για την τροφοδότησή τους.

Στην παρούσα φάση όλες οι προσπάθειες, πλέον, στοχεύουν στην γρήγορη εκκένωση του φράγματος, οπότε και θα αποκαλυφθεί τι είναι εκείνο που εμποδίζει την έξοδο του νερού, αν δηλαδή είναι η περίφημη λαμαρίνα ή απλώς πρόκειται για μεγάλο όγκο φερτών υλικών.

Μετά την εκκένωση του εκκένωση του φράγματος, αν και εφόσον τούτο επιτευχθεί εντός των επομένων ημερών, θα επιχειρηθεί με την χρήση μηχανημάτων (τσάπα) από τον δρόμο του προφράγματος να εντοπισθεί η είσοδος του αγωγού και να απομακρυνθούν τα υλικά, που εμποδίζουν την έξοδο του νερού.

Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ειδικό τηλεσκοπικό μηχάνημα, που θα επιχειρήσει την απόφραξη του αγωγού είναι ακόμα αβέβαιο, καθότι ναι μεν ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του (μηχανικός από την Σάμο) για όλα τα τεχνικά στοιχεία του έργου, έκανε και ο ίδιος αυτοψία στον χώρο, πλην – όμως – ακόμα δεν έχει δώσει την τεχνική του έκθεση και την οικονομική προσφορά του.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια