Μπρος, πίσω ο Μουτζούρης για τις νέες δομές προσφύγων στα νησιά

Συνεχίζει τις παλινωδίες ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης σε ό,τι αφορά την δημιουργία νέων δομών για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, υπό το βάρος των αντιδράσεων της κοινής γνώμης, των δήμων, αλλά και στελεχών της ίδιας της παράταξής του.

Σήμερα, Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, λίγες μόλις ημέρες μετά την συνεδρίαση, στη Χίο, του περιφερειακού συμβουλίου, ο κ. Μουτζούρης συγκάλεσε στην Μυτιλήνη έκτακτη σύσκεψη των δημάρχων του νησιού κ.κ. Στρατή Κύτελη (Μυτιλήνης) και Ταξιάρχη Βέρρου (Δυτικής Λέσβου) για να επαναλάβουν τα ήδη γνωστά, τόσο από τα δημοτικά συμβούλια και τους δημάρχους των νησιών, όσο και από το περιφερειακό συμβούλιο, δηλαδή να μην δημιουργηθούν νέες δομές σε Χίο, Λέσβο και Σάμο. Κάτι στο οποίο, όμως, ο ίδιος διαφωνεί, τασσσόμενος υπέρ της δημιουργίας τους και μάλιστα κλειστών.

Ωστόσο, είχε προηγηθεί – χθες – κινητικότητα του περιφερειάρχη με τον υφυπουργό Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, για τον εντοπισμό και ορισμό του χώρου για την νέα δομή στην Λέσβο, ενώ ο ίδιος φέρεται επίσης να έχει γνώση για τις αντίστοιχες δομές και στα άλλα νησιά.

Εν ολίγοις, από τη μιά υπάρχει η δεδομένη συλλογική άρνηση, όπως μάλιστα περιγράφεται στην σημερινή ανακοίνωσή του και από την άλλη φαίνεται να κάνει ό,τι μπορεί – και όχι μόνον υπογείως – προκειμένου να προωθήσει την κυβερνητική πολιτική και μάλιστα στην πιο σκληρή εκδοχή της, στα κλειστά κέντρα προσφύγων και μεταναστών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια