Μύλος Μαλαφής-Ν.Δ. με ΠΑΣΟΚ για ακροδεξιές συναναστροφές και τα… καλάσνικοφ Μπελέρη

Την σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Χίου κ. Γιάννη Μαλαφή, καθώς και της ΝΟΔΕ Χίου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ανακοίνωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που έκανε λόγο για συναναστροφές με ακροδεξιά στοιχεία, με αφορμή την επίσκεψη στον δήμαρχο του κ. Πέτρου Μπελέρη, γιού του υποψήφιου ευρωβουλευτή με την Ν.Δ. κ. Φρέντυ Μπελέρη.

Βέβαια, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έβαζε στο στόχαστρο κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., εκπρόσωποι του οποίου συμμετέχουν στην δημοτική αρχή, ωστόσο από την τοπική οργάνωση του συγκεκριμένου κόμματος προσώρας δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση στην εν λόγω ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

Με αφορμή την συνάντηση του δημάρχου Χίου κ. Γιάννη Μαλαφή με τον βουλευτή Νότη Μηταράκη και τον κ. Πέτρο Μπελέρη, γιο του υποψήφιου με την Ν.Δ. βουλευτή Φρέντυ Μπελέρη, δημιουργείται ένα εύλογο και συνάμα επιτακτικό ερώτημα:

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε και συμμετέχει στην δημοτική αρχή τί έχει να δηλώσει στην τοπική κοινωνία από την οποία ζητά την ψήφο της ώστε να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου;

Η συνδιαλλαγή και συναναστροφή με ακροδεξιά στοιχεία «σύντροφοι», οπωσδήποτε ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με την αριστερά και την πρόοδο…

Μαλαφής: Άλλα λέει κεντρικά το ΠΑΣΟΚ κι άλλα λένε στη Χίο

Άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας τα εξής:

Αγαπητοί κύριοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χίου θα είχε ενδιαφέρον να μας συγκεκριμενοποιήσετε τα ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας και να αποφασίσετε τελικά ποια γραμμή θα ακολουθήσετε.

Την επίσημη του κόμματός σας, με την οποία χαρακτήριζε την σύλληψη του Φ. Μπελέρη ως προσπάθεια εκφοβισμού (https://pasok.gr/anakoinosi-grafeioy-typoy-5/) ή τη δική σας που κάνατε λόγο για ακροδεξιά στοιχεία.

ΝΟΔΕ Χίου: Είστε εκτός γραμμής

Στην υπόθεση παρενέβη και η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας με την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Μόνο επαίσχυντο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Χίου, όπου με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη του Πέτρου Μπελέρη, υιού του Φρέντυ Μπελέρη, στον δήμαρχο Χίου, κάνει λόγο για συνδιαλλαγή και συναναστροφή με ακροδεξιά στοιχεία!

Φαίνεται, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ Χίου έχει διαφορετική άποψη από την κεντρική του κόμματος, το οποίο χαρακτήρισε την σύλληψη του Φρέντυ Μπελέρη μία ακόμα προσπάθεια εκφοβισμού της ελληνικής μειονότητας.

Μάλλον στο ΠΑΣΟΚ Χίου αγνοούν την έννοια πατριωτισμός!

ΠΑΣΟΚ: Ρωτήσατε τον κ. Μπελέρη για τα καλάσνικοφ;

Μετά την ανακοίνωση – απάντηση του κ. Μαλαφή, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χίου επανήλθε θέτοντας αυτή τη φορά και ερωτήματα για τα… καλάσνικοφ! Αναλυτικά:

Κύριε Μαλαφή, το παρελθόν του καθενός είναι γνωστό. Επίσης, είναι γνωστό ποιος κομματικοποιεί και διαλύει την εθνική γραμμή.

Εσείς, όμως, που προλογίσατε τον κ. Μητσοτάκη, ρωτήσατε γιατί τα έργα πήραν παράταση τέσσερα χρόνια και βλέπουμε; Ρωτήσατε τον κ. Μπελέρη για τα καλάσνικοφ;

Αλλά, κυρίως, ρωτήσατε το κόμμα του κ. Κασσελάκη, που συμμετέχει στην δημοτική σας αρχή, με ποιο ιδεολογικό πλαίσιο κατεβαίνει στις ευρωεκλογές; Μην τους ρωτήσετε, δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι.

Εξαρτώνται από τα stories και τα tik tok του κ. Κασσελάκη, οπότε είναι και με τον Μπελέρη και με τον Μητσοτάκη και με τον Μηταράκη (και τις υπερδομές στα νησιά) και με την αριστερά!