Μύλος με το προσφυγικό, χολωμένος ο Καραβασίλης

Δεν μπορεί ακόμα να το χωνέψει ο επικεφαλής της παράταξης «Χίος Μπροστά» κ. Γιάννης Καραβασίλης ότι ενώ ο ίδιος ήταν ο εισηγητής και επισπεύδων, που έφερε το προσφυγικό – μεταναστευτικό για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Χίου, στις 2 Οκτωβρίου 2019, τελικά βασικές από τις προτάσεις του έμειναν εκτός του ψηφίσματος, που εγκρίθηκε.

Ειδικότερα, φέρει βαρέως το γεγονός ότι δεν περιελήφθησαν στο ψήφισμα οι προτάσεις για μη δημιουργία στη Χίο ΠΡΟΚΕΚΑ ή άλλης δομής και της «αποδοτικότερης φύλαξης των συνόρων», θέσεις που αποτελούν βασική πολιτική και της παράταξης και της… μητρικής επιτροπής των ανωνύμων, της αυτοαποκαλούμενης “παγχιακή επιτροπή αγώνα”.

Οι δύο αυτές προτάσεις λείπουν από το ψήφισμα, όπως αυτό – μετά και το τελικό “ρετουσάρισμα” από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλο Καλογεράκη – αναρτήθηκε στην Διαύγεια, σήμερα Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019. Να σημειώσουμε ότι στο αρχικό κείμενο ψηφίσματος, που είχε επεξεργασθεί ο κ. Καλογεράκης και μάλιστα δύο ημέρες μετά την συνεδρίαση το είχε στείλει στους βουλευτές της Χίου και στον αντιπεριφερειάρχη, υπήρχαν αυτές οι δύο θέσεις, οι οποίες – ωστόσο – διεγράφησαν μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του επικεφαλής της παράταξης Πρωτοβουλία για τη Χίο κ. Μανώλη Βουρνού.

Οι πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι ο κ. Καραβασίλης είναι βαθύτατα χολωμένος από αυτή την εξέλιξη κι έχει διαμηνύσει ότι θα επαναφέρει το θέμα του προσφυγικό στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί απόφαση της αρεσκείας του, προσδοκώντας αφενός ότι θα στηριχθεί από τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και αφετέρου ότι θα διασπασθεί η αντιπολίτευση και ειδικότερα οι παρατάξεις της Πρωτοβουλίας και της Συμμαχίας Αξιών.

Το τελικό κείμενο του ψηφίσματος, όπως αναρτήθηκε στην Διαύγεια, έχει ως ακολούθως:

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια