Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και να πληρωθούν τα δεδουλευμενα στη ΜΚΟ ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, ζητά να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να  σταματήσει η κυβέρνηση τα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και των προσφύγων- μεταναστών.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο, “Η Διοίκηση της ΜΚΟ  “παίζει” παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων και των προσφύγων- μεταναστών με την απόφαση της “να σταματήσει την παροχή
διερμηνείας  στους προσφυγικούς λογαριασμούς” και την διερμηνεία στην Υπηρεσία Ασύλου που έχει σταματήσει από την Μ. Δευτέρα, με αφορμή την μη έγκαιρη ανανέωση της σύμβασης  αλλά και την μη αποπληρωμή των τρεχόντων προγραμμάτων από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Τεράστια ευθύνη έχει η κυβέρνηση και το Υπουργείο που αφήνει τέτοια περιθώρια σε μια ΜΚΟ. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά, με τους εργαζόμενους και τους πρόσφυγες να βρίσκονται στη μέση και να γίνονται μπαλάκι. Μάλιστα η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν διστάζει να απολύσει- μη ανανεώσει σύμβαση ακόμα και σε έγκυο συναδέλφο μας”.

Το Σωματείο, ζητά, “να ξεκινήσουν πάλι τα προγράμματα και να επαναπροσληφθούν όλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με τη μισθοδοσία να γίνει σε όλους την πρώτη του μήνα.