Να διοριστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί με παράβολο ή μη, ζητά το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ

Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ρύθμιση ώστε να συμπεριληφθούν στους πίνακες των διορισμών και οι εκπαιδευτικοί που απορρίφθηκαν εξαιτίας του «λάθους» στην τράπεζα με την πληρωμή του παράβολου, ζητά το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωση του.

Το θέμα είχε αναδείξει και το astraparis.gr και αφορά εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στη Χίο και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα που θα μείνουν χωρίς δουλειά.

«Χιλιάδες οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με την ανεργία λόγω ενός ηλεκτρονικού-τεχνικού λάθους, καθώς κανένας τους δεν είχε πρόθεση για μη πληρωμή του εν λόγω παραβόλου. Τεχνικές δυσλειτουργίες, ασάφειες, απουσία ασφαλιστικών δικλείδων στο σύστημα υποβολής αιτήσεων του ΑΣΕΠ και κυρίως η κυβερνητική αναλγησία της ΝΔ και του υπουργείου, στερούν το δικαίωμα όχι μόνο διορισμού αλλά και εργασίας ως αναπληρωτές.

Την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση. Να προχωρήσει τώρα σε ρύθμιση ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι συνάδελφοι στους προσωρινούς πίνακες, κανένας να μην απολυθεί εξ αίτιας λαθών, για ένα παράβολο 3€.

Καταδικάζουμε αυτή την πολιτική και απαιτούμε:

  • Κανένας αναπληρωτής να μη μείνει εκτός πινάκων λόγω παραβόλου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ή μη κατάθεσης της εξομοίωσης.
  • Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση, με ευθύνη του Υπουργείου και των δομών του.
  • Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να δεσμευτεί πως θα λύσει τα παραπάνω ζητήματα, πριν γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών.
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή, μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων, κάλυψη όλων των κενών πριν την 1η Σεπτεμβρίου σε μία φάση», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια