Να καταβληθούν τα μεροκάματα των γονιών που έμειναν σπίτι με το κλείσιμο των σχολείων

Την καταβολή κανονικά του μεροκάματου σε όλους τους γονείς που έμειναν σπίτι για να κρατήσουν τα παιδιά τους εξαιτίας της απόφασης να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σήμερα λόγω καιρού, ζητά με ανακοίνωση του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου.

Σε αυτήν αναφέρει:

Χωρίς καμία προειδοποίηση κι ενώ πριν από μερικές ώρες δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ανοιχτά σχολεία, έφτασαν μετά τις 8 το βράδυ να ενημερώνονται ότι τα σχολεία τελικά θα κλείσουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Με την απόφαση αυτή του Δήμουνα κλείσουν τα σχολεία του νησιού δυσκολεύουν για άλλη μια φορά τη ζωή των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα που χρειάζεται να μείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι ή αναγκάζονται να βρουν κάποιον να τα κρατήσει ή ακόμα και την περίπτωση να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου απαιτεί:

Να καταβληθούν τα μεροκάματα σε όλους τους γονείς που έμειναν σπίτι με τα παιδιά τους και δεν πήγαν στη δουλειά επειδή τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Να μην χρεωθούν σαν ρεπό ή κανονική άδεια!

Κι επειδή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», σας επισυνάπτουμε και την πρόβλεψη του καιρού για την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, που είναι ίδια με την αυριανή. Μήπως τοπική διοίκηση και κράτος πάρετε μέτρα γρηγορότερα, όχι μόνο για τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και για τους εργαζομένους στους εξωτερικούς χώρους εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους και το μεροκάματό τους.

Κι επειδή δεν περιμένουμε κάτι από τους προαναφερθέντες, οι εργαζόμενοι στη Χίο έχουν στήριγμα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο. Σε καμία περίπτωση να μη βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μας.

Κυβέρνηση, δημοτική αρχή, αρμόδια υπουργεία και εργοδοσία να μεριμνήσουν χωρίς «ναι μεν αλλά…» και επικλήσεις ώστε να διασφαλιστούν τα μεροκάματα, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων”.