Να λειτουργήσει εύρυθμα και με καθαρές διαδικασίες η Βιβλιοθήκη

Την δική του εκδοχή για τις εξελίξεις και το δέον γεννέσθαι στην Βιβλιοθήκη Χίου, καταθέτει ο κ. Μιχάλης Βαρλάς, πρώην μέλος του εφορευτικού συμβουλίου της, που κι αυτός είχε μεν παραιτηθεί, πλην – όμως – δεν ορίσθηκε εκ νέου στο συμβούλιο. Γράφει, λοιπόν, για το θέμα ο κ. Βαρλάς:

«Εδώ και καιρό έχω αποφασίσει να σιωπήσω σχετικά με τη Βιβλιοθήκη, τουλάχιστον έξω από τα αρμόδια όργανα και τη δομημένη επικοινωνία μου με τη διεύθυνση του ιδρύματος.

Όμως, η βιασύνη του φίλου Κώστα με καταπλήσσει. Για την ιστορία, που λένε, τουλάχιστον και εγώ υπέβαλα παραίτηση και έχω δηλώσει ότι η συμμετοχή μου σε οποιοδήποτε διοικητικό σχήμα, είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στην ανάγκη να λειτουργήσει εύρυθμα και με καθαρές διαδικασίες η Βιβλιοθήκη, ώστε να προσφέρει ουσιαστικά στον τόπο.

Το νέο εφορευτικό συμβούλιο οφείλει να αξιοποιήσει όλους τους πρόθυμους για το καλύτερο αύριο ενός κορυφαίου θεσμού για τον τόπο», καταλήγει ο κ. Βαρλάς.