Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ζητάνε ΚΝΕ και ΚΚΕ

Την έντονη ανησυχία της για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Χίο, σε σχολεία, στρατόπεδα και χώρους δουλειάς, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ Χίου, που προτείνει την άμεση λήψη μέτρων και συγκεκριμένα:

  • Άμεσα να ικανοποιηθεί το αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τάξη και 15μελή τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών, επιπλέον αίθουσες και όχι κοντέινερ.
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας! Είναι αδιανόητο το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας να είναι στα όριά τους και ο ιδιωτικός τομέας να κερδίζει σε βάρος της υγείας μας.
  • Στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με το απαραίτητο προσωπικό.
  • Να αφήσουν τις τιμωρητικές πρακτικές απέναντι στους μαθητές. Να διαγραφούν τώρα όλες οι απουσίες για τους μαθητές που απείχαν από το μάθημα σε σχολεία που βρέθηκαν κρούσματα!
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό, σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στον εμβολιασμό και να εξασφαλιστούν επαρκή εμβόλια για όλους.
  • Τακτικές απολυμάνσεις και ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, στα δημόσια κτίρια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σ’ όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Προσλήψεις και συχνότερα δρομολόγια λεωφορείων για την μετακίνηση των μαθητών.

Η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, με ειδική αναφορά στο σουπερμάρκετ Lidl, για το οποίο επισημαίνει ότι «είναι επικίνδυνη και προκλητική η τακτική της εργοδοσίας του Lidl να μετακινεί εργαζόμενους από νομό σε νομό, προκειμένου να μην κλείσει το κατάστημα για τα κέρδη. Μετακινήθηκαν σαββατοκύριακο εργαζόμενοι από τον Ελαιώνα και το Περιστέρι στη Χίο για να βοηθήσουν στο στήσιμο του καταστήματος! Τη Δευτέρα βρέθηκαν τα πρώτα θετικά κρούσματα, την Τετάρτη το πρώτο στον Ελαιώνα και 7 στο Περιστέρι. Τα κενά που δημιουργήθηκαν στη Χίο από τους εργαζόμενους που βγήκαν σε καραντίνα καλύφθηκαν και πάλι από την Αθήνα».

Διατυπώνει δε ανάλογα αιτήματα με εκείνα της ΚΝΕ για την ενίσχυση του τομέα υγείας, την διενέργεια των τεστ και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, την απολύμανση στους χώρους εργασίας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια