Να μην στείλουν τα παιδιά τους στο μουσικό σχολείο, προτρέπει ο Σύλλογος Γονέων

Να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι και να μην τα στείλουν στο μουσικό σχολείο Χίου προτρέπει τους γονείς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Χίου, μετά την ανακοίνωση κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή.

Ο Σύλλογος απευθύνεται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, στον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην διεύθυνση του σχολείου, καθώς και στον σύλλογο διδασκόντων, ζητώντας να παραμείνει κλειστό το σχολείο, τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, ώστε να υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πιθανή διασπορά του ιού μεταξύ των μαθητών και των οικογενειών τους.

«Στο διάστημα αυτό, αν και τα παιδιά μας έχουν κουραστεί ιδιαίτερα από την τηλεδιδασκαλία, τα μαθήματα όλων των τάξεων να πραγματοποιηθούν μέσω της σχολικής πλατφόρμας. Σε άλλη περίπτωση, εφόσον δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση εκ μέρους της αρμόδιας διευθύνσεως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να συνταχθούν με την πρότασή μας και να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, με το τίμημα κάποιων απουσιών αλλά και με ήσυχη τη συνείδηση ότι πράττουμε το σωστό για τη μικρή μας κοινωνία, που υγειονομικά δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μία εκτεταμένη διασπορά του ιού. Δεν χρειάζεται πανικός αλλά πρόληψη και κανείς να μην εφησυχάζει», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.