
Να περάσει στον δήμο ή στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ το οικοτροφείο Οινουσσών
Την αντίθεσή της στο αίτημα χρηματοδότησης του οικοτροφείου Οινουσσών από το υπουργείο Παιδείας όσο αυτό βρίσκεται υπό ιδιωτική οικονομική διαχείριση εκφράζει η ΕΛΜΕ Χίου.
Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να ξεκινήσουν συζητήσεις και να υπάρξουν αποφάσεις προς την κατεύθυνση του να περάσει το οικοτροφείο στη δικαιοδοσία-κτήση του δήμου ή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Έτσι, θα είναι εφικτή η όποια χρηματοδότηση απαιτηθεί για την λειτουργία του από την πλευρά του αντίστοιχου κρατικού φορέα.
Επίσης, στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να ληφθεί σχετική μέριμνα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί και η διαμονή των συναδέλφων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες των Οινουσσών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου.