«Ναι» στο Σινέ Κήπος από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, αλλά με ποιόν;

Περί… διαγραμμάτων είναι η τοποθέτηση της Κινηματογραφικής Λέσχης Χίου σε ό,τι αφορά την λειτουργία του θερινού δημοτικού κινηματογράφου, ειδικότερα δε ως προς τον φορέα που θα συνεχίσει την λειτουργία του, αν δηλαδή αυτό θα συνεχίσει να γίνεται από την ΔΗΚΕΧ ή αν θα εκχωρηθεί σε ιδιώτη.

Ναι στην λειτουργία της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αλλά εκείνη η επισήμανσή της «καλούμε τη ΔΗΚΕΧ να καταβάλει κάθε προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση», αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να τον αναλάβει και ιδιώτης, κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τις αντιπολιτεύσεις στο δημοτικό συμβούλιο Χίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης κι όποιος καταλάβει, κατάλαβε για το τι ακριβώς θέλουν να πουν:

«Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου είχε καθοριστικό ρόλο στο ξεκίνημα του δημοτικού θερινού κινηματογράφου.

Σ΄ όλα τα χρόνια λειτουργίας του υπήρξε αγαστή συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη, καθώς επίσης και φιλοξενία προβολών της όποτε αυτό ζητήθηκε.

Στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο, επίσης, φιλοξενείται το πρόγραμμα “ΣΙΝΕΜΑΘΕΙΑ” της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου.

Για εικοσιπέντε περίπου χρόνια ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος λειτούργησε με την αγάπη και το μεράκι για το αντικείμενο του Κώστα Ευγενικού, δημοτικού υπαλλήλου ΔΗΚΕΧ, η συνταξιοδότηση του οποίου άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Το μεγάλο αυτό κενό, το χαλάρωμα του δικτύου δημοτικών κινηματογράφων όλης της χώρας, καθώς επίσης και η συμπεριφορά προς αυτούς των εταιρειών διανομής ταινιών τελευταία, καθιστούν προβληματική τη συνέχιση λειτουργίας του δημοτικού θερινού κινηματογράφου.

Επειδή, όμως, η λειτουργία ενός θερινού κινηματογράφου στην πόλη μας είναι μέρος των πολιτιστικών παροχών προς τους πολίτες της και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της, πρέπει να αντιδράσουμε στην πιθανότητα μη λειτουργίας του.

Γι΄ αυτό καλούμε τη ΔΗΚΕΧ να καταβάλει κάθε προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου, διασφαλίζοντας φυσικά στα όρια του εφικτού τις ανάγκες των πολιτιστικών φορέων, συμβάλλοντας έτσι στην πληρότητα των πολιτιστικών παροχών».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια