Ναυάγιο Κάρμαντζη στις παραλίες – Ακόμα δεν έχουν ναυαγοσώστες

Κοντεύει να τελειώσει και ο Ιούλιος κι ακόμα δεν έχουν ναυαγοσωστική κάλυψη οι έξι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Χίου, παρά το γεγονός ότι εφέτος οι υπηρεσίες έχουν ανατεθεί σε ιδιώτη, ενώ το κόστος έχει εκτιναχθεί στο ποσό των 168.421,50 ευρώ.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις 24 Μαρτίου 2020, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, ενώ ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 5 Ιουνίου 2020 και ανέδειξε ανάδοχο την Βενετία Βήχου, η οποία δραστηριοποιείται και σε άλλα νησιά.

Σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουλίου 2020, η σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών από την ανάδοχο εταιρεία ακόμα δεν έχει υπογραφεί.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι καθ΄ όλα», επισημαίνει στον astraparis.gr η κα Βήχου και προσθέτει: «Έχει γίνει πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, που ήδη βρίσκονται στη Χίο, άλλωστε οι περισσότεροι είναι Χιώτες, ενώ στη Χίο βρίσκονται επίσης τα έξι σκάφη (ένα για κάθε παραλία) και ένα ακόμα μεγάλο σκάφος. Περιμένουμε από τον δήμο Χίου να μας στείλουν την σύμβαση για υπογραφή, προκειμένου να αρχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Όσο καθυστερεί αυτό, εμείς έχουμε ζημιά και οι άνθρωποι που έχουν προσληφθεί δεν μπορούν να εργασθούν», προσθέτει η κα Βήχου.

Επισημαίνει, τέλος, ότι όλες οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει λόγω του κορονοϊού και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν και πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδος να αρχίσουν το έργο τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι υπηρεσίες κάλυψης με ναυαγοσώστες αφορούν τις παραλίες Αγίας Φωτεινής (Αγία Φωτιά), Κώμης, Μπέλλα Βίστα, Καρφά, Λιθίου και Αγίας Παρασκευής (Καστέλλο).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια