Νέα ανάθεση από το νοσοκομείο Χίου στον εξ Αθηνών δικηγόρο, με αμφιλεγόμενες διαδικασίες

Επιμένει η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη να προσφεύγει στις υπηρεσίες του γνωστού εξ Αθηνών δικηγόρου, που ακριβοπληρώνεται, με το διοικητικό συμβούλιο να του αναθέτει για ακόμα μία φορά την παροχή υπηρεσιών «υπευθύνου προστασίας προσωπικών δεδομένων / DPO».

Η προηγούμενη απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών αυτών για ένα τρίμηνο έληξε και αυτή τη φορά το νοσοκομείο Χίου αναζήτησε και… προσφορές από άλλους δύο δικηγόρους.

Μόνο που και αυτή τη φορά η μία εκ των δύο προσφορών προέρχεται από δικηγόρο που φέρεται να είναι συνεργάτιδα του εξ Αθηνών δικηγόρου, κάτι που είχε συμβεί και σε προηγούμενη ανάλογη περίπτωση. Μάλιστα, στο παρελθόν το νοσοκομείο Χίου είχε πληρώσει τα έξοδά τους για να έρθουν από κοινού στη Χίο, προκειμένου εκ του σύνεγγυς να εξετάσουν νομικής φύσεως ζητήματα του νοσοκομείου.

Το είχαμε και τότε επισημάνει, δηλαδή πόσο όχι μόνον ηθικό, αλλά και νόμιμο είναι να παρέχεται προσφορά από άνθρωπο που φέρεται να είναι συνεργάτης εκείνου που τελικά παίρνει την δουλειά, δίνοντας χαμηλότερη προσφορά. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι ολοφάνερο ότι η προσφορά είναι επιεικώς σικέ και η υποτιθέμενη διαγωνιστική διαδικασία τουλάχιστον ελεγκτέα σε ό,τι αφορά την νομιμότητά της.

Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Χίου, στην συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη 27 Ιουλίου και αφού εξέτασε τις άλλες δύο προσφορές ανέθεσε την δουλειά στον ίδιο, αντί του ποσού των 11.147,60 ευρώ, για περίοδο ενός έτους.

Οι άλλες δύο «προσφορές» που έμειναν εκτός… κούρσας ήταν (με τον ΦΠΑ 24%) 12.400 ευρώ και 13.020 ευρώ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια