Νέα απευθείας ανάθεση 11.000 ευρώ από την Κανταράκη στον εξ Αθηνών δικηγόρο

Ο περίφημος εξ Αθηνών δικηγόρος φαίνεται να έχει κτυπήσει… «φλέβα χρυσού» στο νοσοκομείο Χίου, αφού εξασφάλισε με απευθείας ανάθεση από την διοικήτρια κα Ελένη Κανταράκη μια ακόμα καλή αμοιβή για υπηρεσίες και μάλιστα εξ αποστάσεως.

Πρόκειται για τις υπηρεσίες «Υπευθύνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO)», τις οποίες η κα Κανταράκη κοστολόγησε στο ποσό των 8.990 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι σύνολο 11.147,60 ευρώ, για περίοδο ενός έτους.

Πρόκειται για την τρίτη δουλειά που εξασφαλίζει ο συγκεκριμένος δικηγόρος μέσα σε ένα εξάμηνο, αφού του είχαν ανατεθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 δύο ακόμα υποθέσεις κατά εργαζόμενης του νοσοκομείου Χίου, η οποία είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση, καθώς και για μία παράσταση στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών. Επιπλέον, δε και για κατάθεση μήνυσης και άσκηση αγωγής κατά της ίδιας υπαλλήλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφερόμενη αρχική απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου για την συγκεκριμένη υπόθεση αφορά εργαζόμενη της οποίας το όνομα βγήκε φόρα παρτίδα στην Διαύγεια, δηλαδή τα προσωπικά δεδομένα της, τα οποία καλείται να προστατεύει ο εξ Αθηνών δικηγόρος πήγαν περίπατο!

Στην από 30 Μαρτίου 2021 (αναρτήθηκε στην Διαύγεια στις 30.3.2021) απόφαση ανάθεσης υπηρεσιών DPO στον συγκεκριμένο δικηγόρο, η κα Κανταράκη ισχυρίζεται ότι έγινε έρευνα αγοράς και ότι επιλέχθηκε η πλέον συμφέρουσα από άποψη τιμής προσφορά, χωρίς – ωστόσο – να παρουσιάζει οποιοδήποτε σχετικό στοιχείο.

Κι ενώ αυτά γίνονται στο νοσοκομείο Χίου, ακριβώς τις ίδιες ημέρες ένας άλλος φορέας υγείας, ο ΕΔΟΕΑΠ (ταμείο ιδιωτικού δικαίου των δημοσιογράφων) για τις ίδιες υπηρεσίες δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, επιδιώκοντας την πλέον συμφέρουσα προσφορά και υπηρετώντας τους κανόνες της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού, που δεν τηρεί εν προκειμένω το δημόσιο νοσοκομείο Χίου.

Αγάλι, αγάλι για τον μόνιμο δικηγόρο του νοσοκομείου Χίου

Τον Νοέμβριο του 2020 η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου προκήρυξε μία θέση δικηγόρου με έμμισθη εντολή για το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες σχετικό ενδιαφέρον εξεδήλωσαν περί τους έξι δικηγόρους της Χίου.

Ωστόσο, σχεδόν πέντε μήνες μετά την προκήρυξη κι ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης ενδιαφέροντος, ακόμα δεν έχει επιλεγεί δικηγόρος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η προβλεπόμενη πενταμελής επιτροπή, που θα την απαρτίζουν ένα μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τρεις δικηγόροι που θα τους ορίσει το Δ.Σ. του Δ.Σ. Χίου και η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου, μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν είχε συνέλθει προκειμένου να επιλέξει δικηγόρο μεταξύ των υποψηφίων.

Η νέα «χρυσή» απόφαση της κας Κανταράκη

nosokomeio_dpo

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια