Νέα απευθείας ανάθεση στον εργολάβο των πλυντηρίων του νοσοκομείου Χίου

Με την αναμενόμενη και απολύτως προβλέψιμη… κουτοπονηριά η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη , αφού προηγουμένως άφησε το αρμόδιο τμήμα να διαλυθεί, έκανε την πρώτη απευθείας ανάθεση για τις υπηρεσίες καθαριότητας – πλύσης – σιδερώματος ιματισμού του νοσοκομείου Χίου σε ιδιώτη εργολάβο, τον περασμένο Μάρτιο.

Από τότε ουδέν έπραξε για να ανασυγκροτήσει με προσωπικό το ήδη αποδεκατισμένο τμήμα του νοσοκομείου, ώστε να πέσει σαν ώριμο φρούτο η ανάγκη προσφυγής στον εργολάβο.

Το αποκαλύψαμε την προηγούμενη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, όταν φέραμε στο φως την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Χίου να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την παραχώρηση αυτών των υπηρεσιών σε ιδιώτη εργολάβο (Σε ιδιώτη (ακριβότερα κατά 10.966 ευρώ οι υπηρεσίες πλυντηρίου του νοσοκομείου Χίου).

Όμως, τον περασμένο Μάρτιο είχαμε διατυπώσει και το ερώτημα τι θα γινόταν μετά την λήξη της πρώτης με απευθείας ανάθεση σύμβαση με την εταιρεία ΓΕΝ-ΚΑ; Μην αναρωτιέστε, έγινε το αναμενόμενο. Η σύμβαση λήγει και η κα Κανταράκη σπεύδει, τώρα, τρεις μήνες μετά να… μπαλώσει τα πράγματα για να μην μείνει χωρίς τις σχετικές υπηρεσίες το νοσοκομείο Χίου.

Η μέθοδος δοκιμασμένη, άλλη μία απευθείας ανάθεση στην ίδια εταιρεία έως τις 31 Αυγούστου 2021, οπότε και εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού και τυπικά θα περάσει οριστικά στον ιδιώτη εργολάβο το συγκεκριμένο έργο.

Για… ξεκάρφωμα δε και εντελώς προσχηματικά ισχυρίζεται μέσα στο Δ.Σ., που συνεδρίασε άρον – άρον στις 14 Ιουνίου 2021, ότι «έχει γίνει σχετικό αίτημα προς τη 2η ΥΠΕ για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού από 25.5.2021 το οποίο δεν έχει εξελιχθεί ακόμα»!

Για να καταδειχθεί το μέγεθος του φαρισαϊσμού της αρκεί να αναφέρουμε ότι έξι ημέρες αργότερα, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 31ης Μαΐου 2021, οπότε και αποφασίσθηκε η διενέργεια διαγωνισμού, η λύση του επικουρικού προσωπικού αποκλείσθηκε επειδή –λέει – ήταν ακριβότερη κατά 2.000 ευρώ!

Ενώ, βεβαίως, το αληθές είναι ότι ο εργολάβος είναι ακριβότερος κατά 10.966 ευρώ, έναντι της λύσης λειτουργίας του τμήματος των πλυντηρίων του νοσοκομείου Χίου με επικουρικό προσωπικό.

Τα Δ.Σ. αποδεχόμενο την εισήγηση της κας Κανταράκη αποφάσισε ομόφωνα την σύναψη νέας σύμβασης με την εταιρεία ΓΕΝ-ΚΑ από τις 19 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2021, με μηνιαίο ποσό 9.311,80 (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Κι αν στις 31 Αυγούστου δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, ε τώρα το έχουν το κολάι, άλλη μία με απευθείας ανάθεση σύμβαση με τον ίδιο εργολάβο!

Η απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου Χίου για την νέα απευθείας ανάθεση

nosokomeio_plintiria

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια