Νέα «εξαφάνιση» προσφύγων από την άφιξη στο Μερσινίδι – Τα push back εξαγριώνουν ευρωβουλευτές (βίντεο)

Μια ακόμα «εξαφάνιση» προσφύγων και μεταναστών παραμένει στο προσκήνιο, αφού από την περασμένη Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021, που αποβιβάσθηκαν στην περιοχή του Μερσινιδίου Χίου μόνον 12 έχουν καταγραφεί και βρίσκονται στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά.

Οι υπόλοιποι, από το σύνολο 30 που φέρεται να επέβαιναν στην ίδια βάρκα, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες του astraparis.gr, δεν έχουν δώσει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σημεία ζωής, παρά τις εκτεταμένες έρευνες, τόσο του λιμενικού, όσο και της αστυνομίας.

Επισήμως, από το γραφείο Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος μας παρεσχέθη η ενημέρωση ότι έχουν εντοπισθεί, περισυλλεγεί και μεταφερθεί στην δομή καραντίνας της Λευκωνιάς 12 άτομα. Οι τέσσερις είχαν παρουσιασθεί αυτοβούλως στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, τρεις εντοπίσθηκαν μέσα στον Βροντάδο και πέντε στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, κοντά στο σημείο της αποβίβασής τους.

Στην τελευταία επικοινωνία μας, σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, με το γραφείο Τύπου του Λ.Σ. ουδεμία νεώτερη εξέλιξη αναφέρεται.

Από τους 12 που βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά, οι πέντε είναι Σομαλοί και επτά από την Ερυθραία και εξ αυτών τέσσερις γυναίκες και οκτώ άνδρες.

Φωτό αρχείου

Εξαγριωμένοι ευρωβουλευτές

επειδή τα επειδή χρήματα της Ε.Ε. πάνε για push back

Το θέμα των παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών ετέθη στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες Κυριακή, στη Χίο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Στέλιος Κούλογλου και η Ιρλανδέζα ευρωβουλευτής της αριστεράς κα Clare Daly.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών, δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων (LIBE) του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δημοσιογράφος του περιοδικού Spiegel παρουσίασε στους ευρωβουλευτές βίντεο με επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από το λιμενικό.

Όπως δήλωσε η κα Daly, ευρωβουλευτές είναι εξαγριωμένοι από το γεγονός ότι χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατευθύνονται στο Λιμενικό Σώμα χρησιμοποιούνται για τις επαναπροωθήσεις.