Νεκρός βρέθηκε στο Τραχήλι 50χρονος επαγγελματίας ψαράς από το Λιθί

Νεκρός εντοπίσθηκε ο 50χρονος επαγγελματίας ψαράς από το Λιθί της Χίου Βασίλης Μαρουσιώτης, ο οποίος περί τις 4 το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018, είχε ξεκινήσει με το σκάφος του Α/Κ-Ε/Π «Αγία Μαρκέλλα» Λ.Χ. 2401 στην θαλάσσια περιοχή «Τραχήλι» της δυτικής Χίου για διενέργεια αλιείας.

Αρχικά είχε ενημερωθεί ο λιμενικός σταθμός των Μεστών από συγγενικό πρόσωπο του αλιέα ότι αγνοείτο και αμέσως απέπλευσαν για τον εντοπισμό του αγνοούμενου τα αλιευτικά σκάφη «Καπετάν Σταμάτης» ν. Χίου 757, καθώς και το «Άγιος Νικόλαος» Λ. Χίου 1941, ο κυβερνήτης του οποίου εντόπισε το αγνοούμενο σκάφος να έχει επικαθήσει στην αμμώδη ακτή Τραχηλίου και τον αγνοούμενο αλιέα μέσα στην θάλασσα σε απόσταση περίπου 200 μέτρα μακριά από το σκάφος του.

Ο Βασίλης Μαρουσιώτης περισυνελέγη χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στην ομώνυμη παραλία, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από γιατρό του κέντρου υγείας Πυργίου, ενώ στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τον λιμενικό σταθμό Μεστών, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το «Άγιος Νικόλαος» στο αλιευτικό καταφύγιο Λιθίου με ασφάλεια, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια