Νέο «μπλόκο» στον Μηταράκη για το Θόλος από το πρωτοδικείο Χίου

Απορρίφθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από το μονομελές πρωτοδικείο Χίου η αίτηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να επιτραπεί η πρόσβαση στην επίμαχη έκταση του Θόλους, όπου σχεδιάζεται η δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή, σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 η έκδοση και επισήμως της απορριπτικής απόφασης στο αίτημα του κ. Νότη Μηταράκη για την πρόσβαση στην περιοχή.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκδικάσθηκε από τον πρωτοδίκη κ. Χαρίλαο – Ιωάννη Χατζηδημητρίου.

Επιβεβαιώθηκε και επισήμως λίγο πριν τις 14:30 της Παρασκευής, 4 Νοεμβρίου 2022, η απόρριψη της αίτησης για έκδοση προσωρινής διαταγής. Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίσθηκε για τον Ιανουάριο του 2023.

Ζητάει δίοδο χωρίς να αναγνωρίζει την κυριότητα του δήμου

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης η αγωγή για την παροχή διόδους ασκείται αποκλειστικά κατά του κυρίου του γειτονικού ακινήτου, που είναι και ο μόνος υπόχρεος για την παροχή της.

Εν προκειμένω η αίτηση του υπουργείου πάσχει από νομική αοριστία καθ είναι απορριπτέα ως απαράδεκτη. Γιατί το Δημόσιο ζητάει δίοδο με την μορφή της προσωρινής ρύθμισης κατάστασης επικαλούμενο ότι ο δήμος Χίου στερείται της κυριότητας του ακινήτου μέσω του οποίου ζητείται η δίοδος. Ενώ προϋπόθεση απαραίτητη είναι ο αιτών να επικαλείται ότι ο αντίδικος είναι ο κύριος του ακινήτου .

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια