«ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» στη Χίο

Για δεύτερη χρονιά, φέτος, κατaφθάνουν οι «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» στη Χίο, παρουσιάζοντας τις παραστάσεις τους στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και τη Δασκαλόπετρα.

Με παραστάσεις για τη Μνήμη και τις Αναμνήσεις, για την Αγάπη και την Αφοσίωση, για τον αδυσώπητο Πόνο του Πολέμου και της Προσφυγιάς, για τα κύματα του Μύθου και της Ιστορίας, για τη Μοναξιά, την Απώλεια, την Υπομονή, την Εγκαρτέρηση, αλλά και παραστάσεις με την ιαματική επενέργεια και τα δώρα του Γέλιου, της Παρωδίας, της Μελωδίας, των Τραγουδιών.

Στην τριήμερη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν ποικίλες παραστάσεις από σχολεία της Χίου, της Λέσβου, της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Ισπανίας.

Όλες τους -με τον τρόπο τους η καθεμιά- αποδεικνύουν ότι «χίλια μύρια κύματα» μακριά από την Ομηρική εποχή, ο κεντρικός πυρήνας των ανθρώπινων αναζητήσεων, οι αγωνίες, οι αγώνες, οι προσδοκίες, η δικαίωση ή το αδικαίωτό τους ζουν ακόμη στην ίδια «γειτονιά», ξημεροβραδιάζονται σε ακρογιάλια νόστου, γυρεύοντας  τη ζεστασιά μιας πατρίδας…