Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Άλλος ένας καταπληκτικός μήνας στην χώρα μας

Την επικαιρότητα σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο σχολιάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χίου, δείχνοντας ότι όχι μόνο παρακολουθεί αλλά και συμμετέχει ενεργά.

“Τόσο καταπληκτικός που δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε. Την Παρασκευή 8 Ιούλιου εντοπίστηκε νεκρή από πείνα, δίψα και εξάντληση μια νεαρή πρόσφυγας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Καρδαμύλων.  Η 24χρονη Houda Ali Ahmed ταξίδεψε ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον αντ’ αυτού όμως βρήκε τραγικό θάνατο κρυμμένη στα βουνά υπό το φόβο των επαναπροωθήσεων που «δεν γίνονται». Παράνομες επιχειρήσεις επαναπροωθήσεων που σύμφωνα με τις ομάδες forensic architecture και forensis είναι πάνω από χίλιες, από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2022, και αφορούν συνολικά 27464 πρόσφυγες ενώ 600 από αυτές τις περιπτώσεις είναι τεκμηριωμένες πέραν πάσης αμφιβολίας. Οι ακροδεξιές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στοιχίζουν ζωές, ζωές που ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο και που δεν ήρθαν σαν «έποικοι» με λεφτά για να μπορέσουν να πολιτογραφηθούν τιμητικά  Έλληνες με συστατικές επιστολές.

Ακριβώς για να αποφύγουμε εξελίξεις όπως η παραπάνω έχουμε κρούσει αρκετές φορές τον κώδωνα του κινδύνου και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ζητήσαμε απαντήσεις από τον κ. Πλεύρη στην τελευταία ανακοίνωση μας κατά την επίσκεψη του στην Χίο. Επίσκεψη κατά την οποία έταζε ότι το πρόβλημα της επάνδρωσης των ασθενοφόρων θα είχε λυθεί μέχρι την Πρώτη Ιουλίου και που από ότι μαθαίνουμε εν τέλει προτίθεται να το λύσει η εκκλησία. Άλλο ένα υπόδειγμα λειτουργίας του επιτελικού σας κράτους.

Επιπλέον Θα θέλαμε να απαντήσουμε ως νεολαία “ημιπιτσιρικαδων ” ΣΥΡΙΖΑ στον κύριο Προδρομο Μανωλακη για την απαράδεκτη και παράλληλα  αντιφατικά κωμική ανάρτηση του στα σοσιαλ μίντια. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ως χώρος της προοδευτικής και ανανεωτικής αριστεράς ήμασταν ανέκαθεν συναγωνιστές και συμμέτοχοι των οικολογικών κινημάτων. Σίγουρα τόσο η αφίσα και η ρύπανση που προκαλεί είναι αντίθετες στην στάση μας απέναντι στην κλιματική κρίση. Όμως την στιγμή που κυβέρνηση Μητσοτάκη χορηγεί και καθοδηγεί τα ΜΜΕ ο μόνος τρόπος έκφρασης και αντίδρασης είναι να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει. Η πεπατημένη οδός των άλλων κομμάτων μάλλον δεν ενοχλεί τόσα χρόνια την δεξιά. Δεν την ενοχλεί η ανάλογη αφισοκόλληση της δημοτικής αρχής για τις εκάστοτε δημοτικές εκδηλώσεις σε πολύ πιο ευαίσθητα σημεία. Μήπως τελικά αυτό που ενοχλεί είναι η παρουσία μιας ισχυρής νεολαιίστικης δύναμης στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς από “πιτσιρικάδες”; Ενώ λοιπόν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του κυρίου Μητσοτάκη ξεπουλούν τις σκουριές με εξευτελιστικούς όρους για την πατρίδα μας, καταργούν τις περιοχές Natura2000, η μισή Ελλάδα έχει καεί και το πυροσβεστικό σώμα παραμένει υποστελεχωμένο και ανοχύρωτο στη μάχη με τις φλόγες, μετατρέπουν τα ελεύθερα και απάτητα βουνά μας σε αιολικά πάρκα του ομίλου Μυτιληναίος, φέρνουν το νέο εξευτελιστικό νομοσχέδιο του κυρίου Σκρέκα. Ενώ κάνουν όλα αυτά ενοχλεί το περιβαλλοντικό κόστος των λιγοστών αφισών μας. Ο ακτιβισμός μας δεν εξαντλείται στις αφίσες. Τον βρίσκει καθημερινά μπροστά της η νεοφιλελεύθερη πολιτική. 

Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των δύο εκλιπόντων από την πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο αλλά και την βαθιά ευγνωμοσύνη μας και σε αυτούς και σε κάθε πυροσβέστη μόνιμο εποχιακό εθελοντή που υπερβάλει εαυτό κάθε καλοκαίρι για να προστατεύσει τον φυσικό μας πλούτο. Γνωρίζουμε ότι χρειάζονται ενίσχυση αλλά αυτή την περίοδο είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης να ενισχύσει την εκκλησία και την πανεπιστημιακή αστυνομία”.