Νερό δημόσιο αγαθό κι όχι εμπόρευμα, η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Το νερό αποτελεί κοινωνικό και δημόσιο αγαθό κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από την δημοτική αρχή, η οποία πρέπει να λαμβάνει μέτρα για απάλυνση των βαρών στους εργαζόμενους, επεσήμανε – μεταξύ άλλων – ο κ. Μάρκος Σκούφαλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος δήμαρχος Χίου.

Στην εκδήλωση, που οργάνωσε η ΛΑΣ το απόγευμα της Πέμπτης, 9 Μαΐου 2019, για το νερό και την παρουσίαση των υποψηφίων της, ο κ. Σκούφαλος πρότεινε, επίσης, την μετατροπή της ΔΕΥΑΧ, που λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια  σε δημοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και ζήτησε μείωση των τιμολογίων για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και κάθετη μείωση για τα χωριά, που εξυπηρετούνται από δικές τους πηγές ύδρευσης.Επίσης, πρότεινε:

– Την εκτέλεση έργων εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων.

– Την ολοκλήρωση της κατασκευής των φραγμάτων Κοντού και Κόρης Γεφύρι, καθώς και την μελέτη για το ημιτελές φράγμα Σαραπιού.

– Την καλλιέργεια των πηγών, που εξυπηρετούν τις αστικές περιοχές και την λήψη μέτρων για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού.Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο κ. Φραγκούλης Κυλαδίτης, η κα Κλαίρη Γιόμελου-Κωστάλα, ο κ. Μάνος Μισυρλής, πρόεδρος του ΤΕΕ Χίου και ο κ. Ευθύμης Ταξείδης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια