Προτείνουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για Νόμπελ Ειρήνης!

Μόνο απαρατήρητη δεν περνά σε διεθνές επίπεδο η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι νησιώτες κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου στους κατατρεγμένους πρόσφυγες που φθάνουν από παντού στις ακτές μας.

Μετά το πλήθος αναφορών σε διεθνή μέσα ενημέρωσης κάποιοι ένιωσαν την ανάγκη να διεκδικήσουν για λογαριασμό των νησιών του αρχιπελάγους , μια υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης!

petitin

Έτσι, εδώ και λίγες ώρες στην γνωστή ιστοσελίδα προώθησης ψηφισμάτων , διαμαρτυρίας και διεκδικήσεων avaaz.org «ανέβηκε» petition που καλεί τους επισκέπτες του ιστότοπου να υπογράψουν υπέρ αυτής της υποψηφιότητας.

«Των ελληνικών νησιών των οποίων οι κάτοικοι δίνουν με το παράδειγμα τους νόημα σε λέξεις όπως «φιλότιμο», «φιλοξενία» «αγάπη» και «σεβασμό» σε ανθρώπους άγνωστους σε αυτούς την ώρα που οι ίδιοι βιώνουν μια οικονομική κρίση έχοντας τα ελάχιστα που όμως τα προσφέρουν» όπως σε ελεύθερη μετάφραση αναφέρει το σχετικό ψήφισμα.

Στόχος όπως αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου Stephen K. από της ΗΠΑ, είναι η συλλογή τουλάχιστον 20.000 υπογραφών και η παράδοση τους στην Επιτροπή Απονομής Βραβείων Νόμπελ με την απαίτηση τα νησιά αυτά να συμμετέχουν ως υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης!
Ήδη μέσα σε λίγη ώρα ο αριθμός των υπογραφών έφθασε τις 1000 και συνεχώς ανεβαίνει , γεγονός που δείχνει ότι ο στόχος των 20.000 υπογραφών είναι εφικτός!

Φωτό από ρεπορτάζ της Ματίνας Στεβή στη Χίο το 2014 για την Wall Street Jurnal

Για περισσότερες πληροφορίες και υπογραφές εδώ