Νόμιμα τα «Θαλασσοπούλια», σύντομα δημοπρατούνται από την Μονομετοχική

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τον δήμο Χίου η διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαίρετων κτιριακών εγκαταστάσεων στον χώρο της πρώην κατασκήνωσης «Θαλασσοπούλια», στην περιοχή Άγιος Ισίδωρος της Συκιάδας Χίου.

Η κατασκήνωση έχει σταματήσει την λειτουργία της εδώ και χρόνια και πρόσφατα επήλθε συμφωνία μεταξύ του πρώην ιδιοκτήτη της επιχείρησης και του δήμου Χίου για την απόδοση του χώρου, με σχετικό διακανονισμό των οφειλών του.

Να υπενθυμίσουμε σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα λόγω αυθαιρέτων κατασκευών, που υπερβαίνουν τις 80.000 ευρώ, η διαδικασία προβλέπει ότι με την παράδοση του ακινήτου στον δήμο Χίου, που έγινε στις 18 Απριλίου 2018, αυτά παρεγράφησαν για τον ιδιώτη και ο δήμος ανέλαβε την νομιμοποίηση των κατασκευών, που είναι απαραίτητες στην κατασκήνωση, με σχετικά μικρό κόστος.

Μετά την διαδικασία της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων θα ακολουθήσει απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Χίου για την διάθεση του χώρου και θα γίνει άμεσα η δημοπράτησή του από την Μονομετοχική εταιρεία του δήμου Χίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να προλάβουν την προσεχή θερινή περίοδο.

Ο χώρος, συνολικής έκτασης περίπου 16 στρεμμάτων, προσφέρεται τόσο για την λειτουργία κατασκήνωσης, όσο και για άλλες τουριστικής φύσεως επιχειρήσεις, με δεδομένο – μάλιστα – ότι έχει μπροστά του παραλία..

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια