«Νόμιμη» η ΔΕΥΑΧ, ώρα να μπει τάξη στον βιολογικό

Χωρίς το βαρίδι των αυθαιρεσιών, που κυνηγάει επί χρόνια την ΔΕΥΑΧ για τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, στο αεροδρόμιο της Χίου και οι οποίες της έχουν κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η δημοτική επιχείρηση μπορεί στο εξής να βάλει τάξη και να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις της.

Περιχαρής το μεσημέρι της Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου 2018, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ΔΕΥΑΧ πήρε επιτέλους (χθες Τρίτη) το περιπόθητο «χαρτί νομιμοποίησης» για το μπάζωμα του αιγιαλού, που φέρει την υπογραφή της υφυπουργού Οικονομικών κας Κατερίνας Παπανάτσιου.

Μέχρι να φτάσουν ο δήμος Χίου και η ΔΕΥΑΧ σε αυτό το σημείο χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες από το 2004 και εντεύθεν, οι οποίες δεν ευδοκίμησαν, ενώ η δημοτική αρχή ξεκίνησε εκ νέου την διαδικασία της νομιμοποίησης το 2014, με την σημερινή θετική κατάληξη.

Το κόστος των προστίμων που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΥΑΧ ανήλθε στο κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο ποσό των 320.000 ευρώ.

Τώρα, απομένει στην κτηματική υπηρεσία, η οποία έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά, να προβεί στην επαναχάραξη του αιγιαλού επί χάρτου, γιατί στην πραγματικότητα τα όρια έχουν οριστικοποιηθεί με την πάροδο του χρόνου, τα μπλόκια που έπεσαν και τα κάθε λογής μπάζα που ακολούθησαν.

Παρόντες στην συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και ο γενικός διευθυντής κ.κ. Παντελής Νεαμονίτης και Πέτρος Καλογεράκης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Τζιώτης, έμπλεοι χαράς που έκλεισε ένα οδυνηρό κεφάλαιο για την επιχείρηση και – όπως επισημάνθηκε – τώρα ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την κατασκευή του τριτοβάθμιου σταδίου.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν, τόνισε ο κ. Τζιώτης, αναφέροντας το πρόγραμμα ΦιλόΔημος, καθώς και το ειδικό αναπτυξιακό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εντός του προσεχούς τριμήνου θα αρχίσουν οι σχετικές διαδικασίες.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια