Νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ζητά ο Βουρνούς

Την επαναφορά του νόμου για τις νομιμοποιήσεις των παρεμβάσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στον αιγιαλό και τις παραλίες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα των αυθαιρέτων και προς κατεδάφιση κατασκευών στη Χίο, έθεσε ο δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Νίκο Ματζάκο.

Ο γενικός γραμματέας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Χίου, συμφώνησε, να υπάρξει, σύντομα, νομοθετική πρωτοβουλία για την επαναφορά του νόμου για τις νομιμοποιήσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Βουρνούς έθεσε το ζήτημα για τις κατασκευές εκείνες «που είναι φανερή η σύγκρουση της νομοθεσίας με τις ανάγκες της πραγματικότητας και των παγιωμένων κοινωνικών αναγκών».

Προγραμματίζει δε, όπως γίνεται γνωστό, να φέρει το θέμα στην ΚΕΔΕ, ώστε οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που πρέπει να γίνουν για τις νομιμοποιήσεις των προσχώσεων στον αιγιαλό, να πραγματοποιηθούν συνολικά για όλους τους δήμους από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Οι κ.κ. Βουρνούς και Ματζάκος συμφώνησαν να ακολουθήσει και νεά συνάντηση, ειδικά, για τα θέματα που αφορούν την περιοχή του Βροντάδου, η οποία – σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου – «αποτελεί ένα κραυγαλέο παράδειγμα, κατά το οποίο το ίδιο το Δημόσιο αναιρεί τον εαυτό του».