ΝΤ ΑΔΕΔΥ: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Ανακοίνωση ενάντια στον πόλεμο και αλληλεγγύης στον ουκρανικό αλλά και στον ρώσικο λαό καταδικάζοντας τις πρακτικές των ισχυρών της γης που μοιράζουν δυνάμεις αλλά και της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτά τα παιχνίδια, εξέδωσε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρουν:

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής και στεκόμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους. 

Η σκέψη μας βρίσκεται ιδιαίτερα στους εκατομμύρια μαθητές που αντί να βρίσκονται στο σχολείο τους είναι κρυμμένοι στα καταφύγια, οδηγούνται στα καραβάνια της προσφυγιάς, ζούνε σε έναν διαρκή κίνδυνο για τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους.

 Οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου δεν έχουν κανένα συμφέρον από τους πολέμους που σχεδιάζουν για τα κέρδη τους οι ισχυροί της γης για ” ..να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ ” και δημιουργούν ανείπωτο πόνο, δυστυχία, φτώχεια, προσφυγιά !! 

Καταδικάζουμε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που διαχρονικά κατέστησαν τον λαό στόχο, καθώς έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, από τη Σούδα,το Σταφανοβίκειο, τον Άραξο, μέχρι την Αλεξανδρούπολη. 

Συγχρόνως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι υπέρογκοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί από το ματωμένο υστέρημα του Ελληνικού λαού, δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν για την υπεράσπιση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας. Γιατί ούτε τα Rafale, ούτε οι φρεγάτες, ούτε οι Patriots (που βρίσκονται στη Σ. Αραβία) προορίζονται ουσιαστικά για την υπεράσπιση της δικιάς μας κυριαρχίας (απέναντι και στη διαρκώς διογκούμενη απειλή από τη Νατοϊκή “φίλη” και “σύμμαχο” Τουρκία), αλλά μάλλον για τις ανάγκες και τους επιθετικούς νατοϊκούς σχεδιασμούς (που παρεμπιπτόντως δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο)! Ενώ τα πυρηνικά που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος στην ουσία στοχοποιούν επικίνδυνα τη χώρα μας! 

Παράλληλα η δέσμευση των Ελληνικών Κυβερνήσεων (διαχρονικά) προς το ΝΑΤΟ να στέλνουν ένοπλες Δυνάμεις εκτός επικράτειας (Κόσοβο, Περσικός, Αφγανιστάν, Σαχέλ, πιθανά αύριο Ουκρανία κλπ) ουδεμία σχέση έχουν με την θωράκιση της άμυνας της χώρας, αντιθέτως στερούν πολύτιμες δυνάμεις από αυτήν!

Απέναντι σε όλα αυτά δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα και απαιτούμε: 

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! 

Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία. 

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές! 

Απαιτούμε την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό. 

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. 

Δυναμώνουμε τη πάλη ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. 

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ, καλεί τα σωματεία, τη νεολαία και το λαό της πόλης μας να είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουμε αγωνιστικά, μαζικά , δυναμικά!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια