ΝΤ ΑΔΕΔΥ: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων δεν λογαριάζονται. ανθρώπινες ζωές καταγγέλλει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

“Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη και εκφράζουμε την τεράστια θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων.

Ταυτόχρονα γεμίζουμε με τεράστια οργή!

Είναι αδιανόητο εν έτη 2023 να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο; Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν τόσο καιρό εισακουστεί από το κράτος οι κραυγές αγωνίας των εργαζομένων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές;

Πρόκειται για συνειδητή πολιτική που μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές. Το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα πέρα από το οποιοδήποτε πιθανόν ανθρώπινο λάθος είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικά ολέθριας πολιτικής υποβάθμισης (όλων των κυβερνήσεων  προεξέχουσας βέβαια της σημερινής), που βήμα το βήμα προώθησαν την  εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησης των Δημοσίων συγκοινωνιών και υποδομών!

Η τραγωδία  λοιπόν έχει ηθικούς αυτουργούς! ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ψήφισαν το πακέτο οδηγιών της ΕΕ για πλήρη απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών!!

Η δήλωση του προέδρου των Μηχανοδηγών ΟΣΕ είναι συγκλονιστική: “Δεν λειτουργεί τίποτα όλα είναι χειροκίνητα” !

Λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν στις 24/1/23 η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ Σ) έλεγε: “Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις». Ενώ σε ανακοίνωση  της με αφορμή το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε στις 24 Γενάρη 2023 στο Κεντρικό Εργοστάσιο Πειραιά της Hellenic Train (ΤΡΑΙΝΟΣΕ),  μεταξύ άλλων, σημείωνε τα εξής: «Πραγματικά αναρωτιέται κανείς τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, η κυβέρνηση, η εργοδοσία. Πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε νεκρούς και μετά να παρθούν μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής; Πόσο κοστολογείται για τους παραπάνω η ανθρώπινη ζωή;».

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι σε μια σειρά κινδύνους, για τους οποίους οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες αδιαφορούν, δεν παίρνουν κανένα μέτρο για ασφαλή εργασία στους χώρους δουλειάς, δεν παίρνουν κανένα μέτρο ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων γιατί αποτελούν κόστος και εμπόδιο στην κερδοφορία τους.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό  τομέα μέσα από τα Σωματεία μας πρέπει να  παρέμβουμε καθοριστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, αλλά και να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για να μην σακατεύεται κανείς και να μην χάνει τη ζωή του στον 21ο αιώνα, για τα κέρδη των Επιχειρηματικών Ομίλων (ΤΡΑΙΝΟΣΕ 130 εκατ. ετήσια έσοδα, 3,5εκ. ετήσια καθαρά κέρδη), που αδιαφορούν για τη ζωή και την ευημερία του λαού μας !

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος”.