Ντροπή χαρακτηρίζει την κατάσταση του αεροδρομίου ο Νότης Μηταράκης

28

Για εγκατάλειψη του έργου του αεροδρομίου της Χίου κάνει λόγο σε δήλωση του ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο, συνοδεύοντας τον αναπληρωτή τομεάρχη υποδομών και μεταφορών, βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μηταράκη έχει ως ακολούθως:

«Αποτελεί ντροπή για τη Χίο η σημερινή κατάσταση του αεροδρομίου. Μας αποκλείει από την διεθνή τουριστική αγορά, ενώ ειδικά τώρα, λόγω και του μεταναστευτικού αλλά και της επικείμενης κατάργησης του νησιωτικού ΦΠΑ, έπρεπε η κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη της Χίου.

Είναι εμφανώς εγκαταλελειμμένο το έργο της περίφραξης του χώρου επέκτασης του διαδρόμου και δεν υπάρχει καμία εμφανής πρόοδος στο θέμα της μετακίνησης του δρόμου. Κυρίως, όμως, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την χρηματοδότηση του έργου της επέκτασης του διαδρόμου και της ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Δεσμεύομαι ότι για εμάς το θέμα του αεροδρομίου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και όπως ολοκληρώσαμε τις απαλλοτριώσεις το 2014 θα ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικότατο έργο πνοής».

Σχόλια