Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή

Ενάντια στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, όποια μορφή και αν αυτά έχουν πέρα από χαρακτηρισμούς που τους χαρακτηρίζει ψευδείς, όπως «φαρμακευτική ή άλλη χρήση», τάσσεται με ανακοίνωση του το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Χίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών .

«Η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι “όπλο” του συστήματος, είναι ένα ακόμα “λουκέτο” στην “αλυσίδα” που θέλουν να περάσουν στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ακόμα και η λεγόμενη “ελεγχόμενη χρήση” που διαφημίζουν, περιορίζει τις ικανότητες που έχει ο άνθρωπος. Διαμορφώνει ψεύτικες διεξόδους στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας νέος καθημερινά, που σταδιακά τον οδηγούν “εκτός παιχνιδιού” ή στην καλύτερη υπάκουο και εξαρτημένο στο ίδιο το σύστημα που τον οδήγησε μέχρι αυτό το σημείο. Εξουδετερώνουν κάθε συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση της ζωή που ονειρεύεται και αξίζει στον νέο», αναφέρει χαρακτηριστικά καταλήγοντας στην ανακοίνωση του «Συμπαραστεκόμαστε στην Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.

Μαζί με τα αιτήματα για σταθερή και μόνιμη εργασία και τις άλλες διεκδικήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αγωνιζόμαστε για:

  • Πρόληψη – απεξάρτηση – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν, με ευθύνη του κράτους για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Προγράμματα “στεγνής” θεραπείας, τόσα όσα έχει ανάγκη ο τόπος, με ευθύνη του κράτους. Η θέση του χρήστη είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και όχι στα “υποκατάστατα της ηρωίνης”, στο δρόμο, στη φυλακή, σε “χώρους γκέτο” που θα κάνει χρήση απλά για να μην ενοχλεί.
  • Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, τους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία. Πρωτογενής πρόληψη που στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας.
  • Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην Πρόληψη – Θεραπεία – Έρευνα για τα ναρκωτικά.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια