Ο Ανδρέας Βεργίτσης «θύμα» της κόντρας με τον Γιάννη Ξενάκη

Ρόλο διακοσμητικό επεφύλασσε με το νέο έτος για τον αντιδήμαρχο Νότιας Χίου κ. Ανδρέα Βεργίτση ο δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, αφού του αφήρεσε την πλέον σημαντική αρμοδιότητα που είχε, εκείνην της διαχείρισης των μηχανημάτων, αναθέτοντάς την στον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννη Ξενάκη.

Εξ αυτού του λόγου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr, κ. Βεργίτσης υπέβαλε χθες Δευτέρα, 2 Ιανουαρίοιυ 2023, την παραίτησή του από την θέση του αντιδημάρχου, η οποία μέχρι αυτή τη στιγμή (σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 16:00) δεν είχε γίνει αποδεκτή από τον δήμαρχο.

Ωστόσο, ο ίδιος ο αντιδήμαρχος είχε «κατεβάσει τα μολύβια» και δεν ασκούσε τα καθήκοντά του, αναμένοντας τις εξελίξεις από μια πρώτη συνάντηση εξηγήσεων που είχε σήμερα Τρίτη με τον κ. Κάρμαντζη, χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί, κάτι που μπορεί να γίνει και εντός της ημέρας.

Αφορμή, όπως αναφέρουμε και στην αρχή, ήταν η απόφαση του δημάρχου να εκχωρήσει στον κ. Ξενάκη την αρμοδιότητα των μηχανημάτων, κάτι που – καθώς φαίνεται – ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος θεώρησε ως επιβράβευση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών στην κόντρα που είχε μαζί του για τις… ισοπεδωτικές παρεμβάσεις του στα Σαλάγωνα.