Ο διευθυντής του Λιβάνειου βάζει στην θέση τους τα πράγματα για το ΕΠΑΛ Βροντάδου

Η υπόθεση ξεκίνησε με ανακοίνωση της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Χίου, η οποία επιχειρώντας να διαψεύσει την ΕΛΜΕ Χίου είχε ανακοινώσει ότι το μη εγκεκριμένα ολιγομελή ΕΠΑΛ ήταν οκτώ κι όχι επτά, όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛΜΕ.

Ως όγδοο δε είχε παρουσιασθεί το τμήμα διοίκησης και οικονομίας του ΕΠΑΛ Βροντάδου, κάτι που σε νεώτερη ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ διέψευσε, επαναλαμβάνοντας ότι τα μη εγκριθέντα (έως τότε) ολιγομελή τμήματα ήταν όντως επτά.

Παρά ταύτα, κάποιοι επανήλθαν διακωμωδώντας στην πραγματικότητα το θέμα, μιλώντας για την κατάργηση του τμήματος Βροντάδου, μετά από τηλεφωνική παρέμβαση, κάτι που αρνήθηκε να ακολουθήσει και να προβάλει ο astraparis.gr, αφού θεώρησε δεδομένο και ακριβές ό,τι η ΕΛΜΕ είχε ανακοινώσει και δια της σιωπής της είχε επιβεβαιώσει η ΔΑΚΕ.

Ενέπλεξαν δε στην υπόθεση το 2ο ΓΕΛ Χίου (Λιβάνειο), ο διευθυντής του οποίου κ. Δημήτριος Λευκαδίτης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής, 9 Σεπτεμβρίου 2018, βάζει τα πράγματα στην θέση τους, επισημαίνοντας – μεταξύ άλλων – τα ακόλουθα:

«Την Τετάρτη 5/9/2018 προσήλθε αυτοβούλως στο γραφείο της διεύθυνσης του 2ου ΓΕΛ κηδεμόνας θέλοντας να υποβάλει αίτηση μετεγγραφής του παιδιού του από το ΕΠΑΛ Βροντάδου προς το 2ο ΓΕΛ Χίου, επειδή του ανακοινώθηκε από το σχολείο που φοιτούσε, ότι δεν θα λειτουργήσει το τμήμα που είχε επιλέξει (τομέας διοίκησης και οικονομίας).

Η πρώτη ενέργεια που έπραξε η διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ, προσμετρώντας ότι η μόνιμη κατοικία του παιδιού βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Χίου, ήταν να ενημερώσει τον εν λόγω κηδεμόνα για την δυνατότητα εγγραφής του παιδιού στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου όπου λειτουργεί ο τομέας διοίκησης και οικονομίας.

Ο κηδεμόνας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εγγράψει το παιδί στο 1ο ΕΠΑΛ   Χίου και κατέθεσε αίτηση εγγραφής στο 2ο ΓΕΛ Χίου, συνοδευόμενη με έγγραφα που πιστοποιούν τη μόνιμή του κατοικία (στο κέντρο της πόλης της Χίου)».