Ο Δήμος Χίου δεν χρειάζεται ΑΟΤΑ αλλά μόνιμες προσλήψεις

Στους υπαλλήλους χρεώνει ο Δήμος Χίου την αδυναμία παραγωγής έργου σημειώνει με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζόμενων στον Δήμο Χίου, που τάσσεται για ακόμη μια φορά ενάντια στη δημιουργία του ΑΟΤΑ ζητώντας αξιοκρατικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Δήμο.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

“Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου, με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις της δημοτικής αρχής και του πρώην Γεν. Γραμματέα του Δ.Χίου και νυν Διευθύνοντος  Συμβούλου του ΑΟΤΑ (τυχαίο, άραγε;), διαπιστώνει ότι  για άλλη μια φορά, κατά πάγια τακτική της δημοτικής αρχής, χρεώνονται οι εργαζόμενοι, «την αδυναμία παραγωγής έργου» από πλευράς τους, επικαλούμενοι την άρνηση συνεργασίας των υπαλλήλων.

Μα ο Δήμος Χίου δεν έχει ανάγκη από ΑΟΤΑ.

Έχει ανάγκη από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και όλες τις ειδικότητες, για να μπορούν οι υπάλληλοι να  εκτελούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα με συνέπεια ,ευσυνειδησία , νομιμότητα και πάνω απ΄ όλα με διαφάνεια .

Έχει ανάγκη από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και όλες τις ειδικότητες, για να καταστεί δυνατή η διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του δήμου και η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Με έκπληξη δε ακούσαμε από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου και νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΟΤΑ, να κατηγορεί τον Σύλλογο Εργαζομένων λέγοντας ότι «ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου καλεί εργαζόμενους για να απολογηθούν προκειμένου να τους τιμωρήσουν».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δ. Χίου, δεν δέχεται κανενός είδους παρεμβάσεις στην εσωτερική του λειτουργία, ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ τους αναληθείς ισχυρισμούς του και διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι  ρόλος του είναι να συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματά τους”.