Ο δράστης συνελήφθη, αλλά οι 200.000 ευρώ έγιναν αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα και… καπνός

Νόμιζε ότι είχε καλά κρυμμένα μέσα στο σπίτι του, στην πόλη της Χίου, 200.000 ευρώ, πλην – όμως – το κρυμμένο μυστικό φαίνεται να το ήξερε και φιλικό πρόσωπο, ένας 24χρονος, ο οποίος και ταυτοποιήθηκε από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου ως ο δράστης της ενθυλάκωσης του μεγάλου αυτού ποσού.

Η κλοπή φαίνεται ότι έγινε πριν περίπου έξι μήνες και μόλις σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ανακοινώθηκε από την αστυνομία ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση, καθώς και η σύλληψη του δράστη μετά από συστηματικές έρευνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία όπου διαμένει ο 24χρονος στη Χίο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), συσκευή καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και μικρό χρηματικό ποσό.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε στην κατοχή του ασύρματο συντονισμένο σε συχνότητα αρχών ασφαλείας της νήσου Χίου, χωρίς να πληρούνται προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις, ο οποίος και κατασχέθηκε».

Καθώς φαίνεται από τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας τα 200.000 ευρώ έχουν γίνει κυριολεκτικά καπνός, ενώ η αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε «δύο οχήματα (αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα), στην αγορά των οποίων είχε προβεί κατά το τελευταίο εξάμηνο ο δράστης, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο». Η τύχη των υπολοίπων χρημάτων ακόμα αναζητείται

Ο 24χρονος συνελήφθη και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.