Ο έκπτωτος από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Με την ισπανική ταινία “Ο έκπτωτος” του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν συνεχίζει και αυτή την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στις 20.30 τις προβολές η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.

Μια παρέα στελεχών της κυβέρνησης απολαμβάνουν την «γλυκιά ζωή» με χρήματα του δημοσίου που προκύπτουν από μια καλοστημένη κομπίνα. Η σύλληψη ενός μέλους της, ενεργοποιεί ένα ντόμινο αποκαλύψεων που απειλεί ασφυκτικά τους πάντες.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι , σημαίνοντα πρόσωπα και διαφθορά, είναι το θέμα της ταινίας που ο σκηνοθέτης Ροδρίγκο Σορογκόγιεν  («Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει», 2016) καταφέρνει με μαεστρία να  απογειώσει, σε ένα καταγγελτικό πολιτικό θρίλερ, με μυστήριο, γρήγορο ρυθμό και προοδευτική εξέλιξη , που συντονίζει τον θεατή με την αγωνιώδη πορεία του κεντρικού ήρωα. Ο Σορογκόγιεν , που ταινία με την ταινία επιβάλλεται  στην λίστα με τους καλύτερους σκηνοθέτες του Ευρωπαϊκού σινεμά, σκηνοθετεί και σε αυτή του την ταινία  τον εξαιρετικό Αντόνιο Ντε Λα Τόρε στον πρωταγωνιστικό ρόλο, επιλογή που τους χαρίζει επτά βραβεία Γκόγια μεταξύ των οποίων Σκηνοθεσίας και Α’ ανδρικής ερμηνείας  καθώς και υποψηφιότητα για το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ισπανία, Γαλλία, 2018

Πολιτικό θρίλερ

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Σενάριο: Ιζαμπέλ Πένια, Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μόνικα Λόπεζ, Γιοσέπ Μαρία Που

Διάρκεια: 132 λεπτά

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια