Ο εορτασμός της διεθνούς ημέρας μουσείων στο μουσείο μαστίχας Χίου

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της διεθνούς ημέρας μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, εκπαίδευση και έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει διαδραστικό παιχνίδι, για σχολικές ομάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Τετάρτη 15, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 (ώρα 10:00), με σημείο εκκίνησης το μουσείο μαστίχας Χίου.

Αξιοποιώντας την ψηφιακή εφαρμογή Μουσείων Τόπος (MouseionTopos #Chios), που αποσκοπεί στην σύνδεση των θεματικών μουσείων του ΠΙΟΠ στο Αιγαίο με τους οικισμούς τους και στην ανάδειξη της υλικής και άυλης βιομηχανικής/βιοτεχνικής παράδοσής τους, οι μαθητές θα βιώσουν μια μοναδική και πρωτότυπη γνωστική εμπειρία.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του προσωπικού του μουσείου και με την χρήση της εφαρμογής από το κινητό τους τηλέφωνο, τα παιδιά θα  ανακαλύψουν το μουσείο, θα γνωρίσουν την αρχιτεκτονική των μαστιχοχωρίων αλλά και την τεχνογνωσία της μαστιχοκαλλιέργειας. Στη συνέχεια, μπορούν να ολοκληρώσουν την «αποστολή» τους, με επίσκεψη και περιήγηση στο χωριό Ολύμποι.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).